Tweede Kamerlid Voordewind in Amerika

JoelVoordewind01.jpgmaandag 06 augustus 2007 16:54

Hoewel het officieel zomerreces is, zitten de Kamerleden van ChristenUnie niet stil in de komkommertijd. Joël Voordewind is met zijn gezin naar Amerika gevlogen. Uit zijn wekelijkse verslag voor het Nederlands Dagblad (ND) blijkt dat de politicus tijdens de vakantie nog steeds politiek actief is.

Voordewind zit met zijn familie in het huis van vrienden in Columbus, de hoofdstad van de staat Ohio. De vrienden zijn op hun beurt naar Amsterdam gekomen om de zomermaanden in het huis van het kamerlid door te brengen.

De vakantie is voor familie Voordewind een tijd van ontspanning én voor politieke getinte bezoeken. Met zijn gezin toert hij rond, bekijkt steden en golft met zijn zoon. En hij bezocht het Congres in Washington.

“De VS nemen ons serieus” kopt tweede deel van het reisverslag zaterdag in het ND. “Nederland is de derde investeerder in de VS en wordt met name door zijn actieve internationale betrokkenheid bij vredesmissies zeer serieus genomen door de VS”, schrijft Voordewind na het gesprek met de Nederlandse ambassadeur Kröner.

Voordewind concludeert uit de verschillende gesprekken met Amerikaanse ‘denktanks’, dat de VS voor ‘een groot dilemma’ staan bij hun visie op het Midden-Oosten en Irak. “Als de VS nu uit het land vertrekken en de situatie verslechtert, dan is dat niet uit te leggen aan de ouders van de gesneuvelde soldaten. Blijven is ook geen optie meer met de afkalvende steun van de publieke opinie en de presidentsverkiezingen in aantocht. (…) De VS verwijten Europa, dat het blijft toekijken, terwijl het veel belang heeft bij een stabiel Irak. Europa is het meest afhankelijk van de Iraakse olie, niet de VS.”

Voordewind sluit het vakantiewerkbezoek aan het Congres af met het bijwonen van een ‘niet echt spannend’ debat over een zorgverzekering. Voordat Voordewind weer naar Columbus vertrekt, ruikt hij met zijn gezin aan de cultuur van Washington. “We zijn onder de indruk van de architectuur en de mooie musea, die hier trouwens ook allemaal gratis zijn.”

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2007 > augustus

Geen berichten gevonden