Partijbestuur en Lont op één lijn

07-09-2007 16:09 07-09-2007 16:09

Het bestuur van de ChristenUnie en het Amsterdamse deelraadslid Yvette Lont zijn op één lijn, is de eindconclusie uit het gesprek vandaag op het partijbureau in Amersfoort. Zowel partijvoorzitter Peter Blokhuis als Yvette Lont willen ‘heel graag’ samen verder.

Blokhuis en Lont hebben open kaart gespeeld en de in de afgelopen week ontstane situatie nauwkeurig onder de loep genomen. Over de in de media ontstane indruk, dat zij ‘monddood’ is gemaakt, zegt Lont: ‘Na een telefoongesprek met de voorzitter, ben ik in de afgelopen week in de communicatie belemmerd om met mijn opvatting naar buiten te treden’. Blokhuis betreurt dat het zo is overgekomen. ‘Het is en was nooit onze intentie geweest om haar in de kou te laten staan. Er is veel ruis op de lijn geweest. Ik heb hierover mijn excuses aan Yvette Lont aangeboden’, verklaart de voorzitter.

Door dit ‘vrijdaggesprek’ voelt Lont zich gesteund. ChristenUnie en Lont gaan samen verder. Ze zijn het volledig eens over de politieke standpunten betreffende het homohuwelijk, abortus, prostitutie en overige thema’s. ‘Ik sta achter de ChristenUnie en blijf alle ChristenUnie standpunten uitdragen’, zegt Lont.

Yvette Lont en Peter Blokhuis zeggen allebei veel van de gebeurtenissen in de afgelopen week geleerd te hebben en gaan vol overtuiging door met christelijke politiek.

Labels
Bestuur
Partij

« Terug

Reacties op 'Partijbestuur en Lont op één lijn'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > september

Geen berichten gevonden