Kamer organiseert hoorzitting over Spelen

China_verwoeste_huizen_olympische_spelen07-03-2008 12:26 07-03-2008 12:26

De Tweede Kamer organiseert op initiatief van de ChristenUnie nog een hoorzitting over de Olympische Spelen en de mensenrechten in China. Joël Voordewind (ChristenUnie) zei donderdag dat de Kamer uitnodigingen wil sturen naar het bedrijfsleven, sporters, diplomaten, politici en de Chinese ambassadeur in Nederland. Voordewind haalde onlangs de internationale media, omdat hij de regering opriep de openingsceremonie van de spelen te boycotten.

Uit het bedrijfsleven wil de Kamer onder meer ervaringen en tips horen van Philips, Heineken en werkgeversorganisatie VNO/NCW. Verder hoort de Kamer graag kritische sporters zoals zwemmer Pieter van den Hoogenband en zwemcoach Jacco Verhaeren, maar ook Hein Verbruggen van het IOC. Het IOC neemt openlijk geen kritiek standpunt in, maar stelt dat er achter de schermen veel gebeurt.

Daarnaast staan de Chinees-Nederlandse Vereniging, Amnesty, de voormalig-gouverneur van Hongkong Chris Patten, de vice-voorzitter van het europarlement Edward McMillan-Scott en de zanger van Blof op de lijst. Blof maakte vorige maand na een bezoek aan Tibet bekend niet te willen optreden in het Holland House.

(NRC Handelsblad / ANP - 6 maart 2008)


 

Labels
In de media
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Kamer organiseert hoorzitting over Spelen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > maart

Geen berichten gevonden