Cynthia Ortega adopteert aandachtswijk in Capelle aan den IJssel

Cynthia Ortega in prachtwijk foto: Ruben Timman15-07-2008 10:22 15-07-2008 10:22

De ChristenUnie heeft de aandachtswijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel geadopteerd. Bij wijkbezoeken in de afgelopen maanden constateerde de Capelse ChristenUnie dat in de wijk Schollevaar-Oost de leefbaarheid sterk achteruit is gegaan. Door adoptie krijgt het Tweede Kamerlid Cynthia Ortega inzicht in de uitvoering van (rijks)overheidsbeleid voor aandachtswijken. Bewoners krijgen op hun beurt inzicht in het werk van de Tweede Kamer.

De Capelse ChristenUnie bracht de afgelopen maanden wijkbezoeken. De fractie heeft gesproken met bewoners en organisaties die zorgen hebben om de leefbaarheid van de buurten. De wijk Schollevaar werd in maart bezocht en duidelijk werd dat de problemen van de wijk voor sommige bewoners te groot zijn. In de evaluatie van de problemen in de wijk Schollevaar-Oost kwam naar voren dat de leefbaarheid van de wijk door de bewoners sterk achteruit is gegaan de laatste jaren. Verloedering en achterstallig onderhoud van de publieke ruimten, groepen jongeren die drugs en drank overlast geven maken dat bewoners niet geriefelijk wonen in de wijk. De Capelse ChristenUnie wil de leefbaarheid van de buurten verhogen. Ouders moeten hun kinderen met plezier kunnen groot brengen in de wijk.

Adoptie
Op verzoek van de Capelse ChristenUnie heeft het Tweede Kamerlid Cynthia Ortega van de ChristenUnie toegestemd in de adoptie van de wijk Schollevaar-Oost. (zie ook Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken www.lsabewoners.nl ) De HuurderVereniging De Eendracht is betrokken bij de adoptie. Als bewonersorganisatie is de Eendracht een belangrijke schakel tussen Tweede Kamerlid en de wijkbewoners

Het doel van de adoptie is dat Tweede Kamerleden inzicht krijgen in de uitvoering van (rijks)overheidsbeleid gericht op de verbetering van de aandachtswijken via contacten met bewoners die bij de uitvoering betrokken zijn. De bewoners krijgen inzicht in het werk van Tweede Kamerleden en de politiek in het algemeen via hun contacten met het Kamerlid. Beide partijen leren van elkaar en kunnen waar mogelijk elkaars inzicht en netwerk gebruiken.

Cynthia Ortega ( zelf geboren Willemstad, Nederlandse Antillen) is woordvoerder voor Wonen, Wijken, Integratie en Nederlandse Antillen in de Tweede Kamer. Ze heeft zelf een tijd gewoond in de wijk Schollevaar. De adoptieovereenkomst wordt in combinatie met een wijkbezoek voor de Antilliaanse zaken in Capelle door Cynthia ondertekend in de derde week augustus.

Ortega adopteerde eerder al de Rotterdamse wijk Bloemhof. In Handschrift 4 kunt u lezen over haar bezoek aan deze aandachtswijk op de lijst van veertig van minister Vogelaar. 

Labels
Cynthia Ortega
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Cynthia Ortega adopteert aandachtswijk in Capelle aan den IJssel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > juli

Geen berichten gevonden