ChristenUnie blij met afstel BTW-verhoging

Markt Amsterdam23-08-2008 11:02 23-08-2008 11:02

Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie is 'zeer te spreken' over het besluit van het kabinet om de voorgenomen BTW-verhoging niet door te laten gaan. Hij vindt het in de huidige economische situatie een verstandig besluit. 'Goed voor burgers, goed voor de economie'. Slob is blij met de wijze waarop het kabinet nu met de besluitvorming over de begroting bezig is: 'Snel, overtuigend en toekomstgericht. Zo zie ik dat graag.'

Het kabinet ziet af van het voornemen om de BTW te verhogen. Daarmee wil het de economie versterken, de inflatie beperken, de koopkracht beschermen en de arbeidsparticipatie verhogen.

Minister-president Balkenende en minister Bos (Financiën) hebben dat bekendgemaakt. Zij gaven op 22 augustus 2008 een korte tussenstand van de besprekingen in het kabinet over de Miljoenennota 2009.

Zorgelijk
Minister Bos noemde de achtergrond van het besluit 'een zorgelijke economische situatie op wereldschaal, die ook Nederland niet onberoerd laat'.

'Nederland kan tegen een stootje. Nederland heeft een goede uitgangspositie. Maar het is nu vooral zaak om die positie niet te verspelen. Sterker nog, om hem te behouden en te versterken.'

Volgens Bos is de grootste bedreiging voor de Nederlandse economie nu een eventuele loon-prijsspiraal. In dat licht is het kabinet bereid de BTW niet te verhogen en de WW-premie voor werknemers te verlagen. Dit tegen de achtergrond van gesprekken dit najaar van sociale partners over de loonontwikkeling.

Labels
Arie Slob
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie blij met afstel BTW-verhoging'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > augustus

Geen berichten gevonden