Enthousiast en actief in Nijkerk

20080927_inspiratiedag_ideenmarkt29-09-2008 10:00 29-09-2008 10:00

"Ik mocht samen met andere enthousiaste, actieve en toekomstig actieve leden een dagje inspiratie op doen in Nijkerk. Deze dag stond in het teken van de komende gemeenteraadsverkiezingen, wat kunnen we samen nog verbeteren en waar moeten we onze focus leggen?" Fractiemedewerkster Lydia Mennes van de ChristenUnie-fractie in Zeeland schreef een verslag van de eerste Inspiratiedag.

"Hiervoor werden meerdere workshops georganiseerd, waaronder "Resultaten in de Staten" - Hoe zetten we onze speerpunten om in resultaat en hoe brengen we dat voor het voetlicht? - OV en water met Tineke Huizinga - een interactieve deelsessie met staatssecretaris Huizinga over openbaar vervoer en water, twee onderwerpen waar in september een rapport over verschijnt - en "Politiek iets voor mij?".
Voor iedereen was er wel een workshop die aansloot op het eigen interesse-gebied. De organisatie van de dag lag bij de kaderschool, het geheel was strak en goed georganiseerd, alles liep zelfs helemaal "op tijd". De dag werd geleid door Gerdien Rots. Zij sprak op een aangename en bevlogen manier deze dag de aanwezigen toe. Toen zij André Rouvoet aan mocht kondigen deed zij dat met een kleine verspreking: "We hebben nog een aantal leuke voorstellingen voor u en dan komt André Rouvoet." Gelukkig wist André haar foutje te vergeven.

Dominee Ron van der Spoel opende de dag met een stukje toerusting en bezinning. Het zeer toepasselijke onderwerp was: politiek en macht. Hoe gaan we als Christenunie bestuurders om met de verleiding van macht, waar doen we het voor, welke hoofdlijnen houden we vast? Boeiend en stimulerend.

Arie Slob en Ed Anker beantwoordden vragen uit het publiek, onderwerpen die ter sprake kwamen waren onder andere: vrijwilligerswerk en zorgverzekering, kritiek raakt je ook persoonlijk en het generaal pardon. Ed Anker vertelde hoe zijn 1e periode verlopen was en roemde het teamwork en de saamhorigheid in de Kamer.

André Rouvoet wist op het eind van de dag op een persoonlijke manier weer te geven waar het in de Christenunie politiek werkelijk om draait en daar ging het in deze dag ook over: waar halen wij onze inspiratie vandaan en wat doen we er mee? Politiek beoefenen doen wij vanuit ons christelijk geloof, dat ons leert om God lief te hebben boven alles en onze naaste als onszelf. Het was goed om dit saamhorigheidsgevoel 'zelfs' tijdens een politieke inspiratiedag te mogen ervaren."

Labels
Opleidingscentrum
Partij

« Terug

Reacties op 'Enthousiast en actief in Nijkerk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > september

Geen berichten gevonden