ChristenUnie: spruitjes zijn zó 2009! (video)

20090109 Spruitjes Nieuwjaarsborrelvrijdag 09 januari 2009 18:52

Spruitjes zijn supergezond, oer-Hollands, crisisbestendig en dus hyperactueel. De ChristenUnie heeft het befaamde vitaminebommetje daarom uitgekozen als symbool voor het 2009-gevoel. Tijdens de ChristenUnie Nieuwjaarsreceptie vandaag kregen gasten een netje spruiten mee met daarbij het recept voor een exquise ChistenUnie-spruitjessalade.

Met haar campagne vóór het spruitje kiest de ChristenUnie positie tegen geborneerde en benepen aanvallen op dit product waarop Nederland zo trots zou moeten zijn. Een politiek-culturele achterhoede probeert hardnekkig spruitkool te associëren met belegen geuren en smaken. Vergeefse moeite, weet de ChristenUnie: ,,Spruitjes staan op nummer twee in de Top Tien van gezonde groenten. Geen topkok kan eromheen, terwijl ook de beginnende amateur er eenvoudig een veelzijdig palet van gerechten mee kan bereiden. Gezond, lekker en tegen een koutje bestand. Spruitjes zijn he-le-maal 2009.'' Partijvoorzitter Blokhuis en partijleider Rouvoet hielden hun toespraken daarom tegen de achtergrond van een veld vol spruitjes.

Metafoor
Rouvoet wees er in zijn speech op dat de fysische en culinaire eigenschappen van het spruitje ‘de perfecte metafoor' bevatten voor economische ijstijden: ,,Als spruitjes bevriezen breekt een deel van het zetmeel af tot suiker, zodat ze minder bitter zullen smaken. Vandaar het gezegde: ‘de vorst moet over de spruitjes'. Zoals een periode vrieskou over de spruitjes zorgt voor een zoetere smaak, mogen we hopen dat de huidige economische crisis leidt tot een duurzamer samenleving.''

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20090109_CU-Nieuwjaarsborrel135,4 MBapplication/x-oleobjectdownload
CU-Spruitenrecept92,3 kBapplication/pdfdownload
Labels
André Rouvoet
Partij

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: spruitjes zijn zó 2009! (video)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > januari