Ledenraadpleging ANWB gaat niet boven democratie

file snelweg 610x192_2vrijdag 22 januari 2010 16:54

Volgens de ChristenUnie kunnen afspraken over de kilometerprijs in het coalitieakkoord niet ondergeschikt worden gemaakt aan het standpunt van de ledenraad van de ANWB. Ernst Cramer: ,,Wat zullen we nou krijgen? De ledenraadpleging van de ANWB over de democratie laten heersen? Zo werkt dat niet minister!"

Cramer reageert hiermee op uitspraken van minister Eurlings ,,Het werkt zo niet, ten eerste omdat de kilometerheffing een besluit is waarover álle Nederlanders gaan: de fietsers, OV-gebruikers, wandelaars en automobilisten - ongeacht of ze wel of niet ANWB-lid zijn. En verder: als deze minister aan draagvlak hecht, laat hij dan als de wiedeweerga aan voorlichting gaan doen zodat alle misverstanden, zorgen en fabels over de kilometerheffing uit de wereld geholpen worden," aldus Cramer.

De ChristenUnie ziet de ledenraadpleging van de ANWB als een extra motivatie voor de minister om te zorgen voor goede voorlichting en het creëren van draagvlak. ,,Deze minister heeft zelf de kilometerprijs keer op keer met veel pathos verdedigd, en wij gaan er vanuit dat hij dat blijft doen. De ChristenUnie hecht daar ook zeer aan.”

Arie Slob zal vanavond in Ridderkerk zijn gram uitspreken over de wankelmoed van Eurlings. De verkeersdruk in de spits roept daar juist om een instrument waardoor de verkeersstroom meer gespreid wordt over de dag en over de verschillende vervoersmodaliteiten.

 

 

Labels
Ernst Cramer
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Ledenraadpleging ANWB gaat niet boven democratie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > januari