ChristenUnie Rotterdam: Tienermoeder mag opvoeden

17-06-2005 10:19 17-06-2005 10:19

Bron: Nederlands Dagblad

van onze redactie economie

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam gaat experimenteren met een gedeeltelijke ontheffing van de sollicitatieplicht voor werkloze tienermoeders met jonge kinderen. Die hoeven niet meer fulltime aan het werk en krijgen zo meer tijd voor hun kroost.

Die tienermoeders moeten nu de hele week beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt, net als anderen die werkloos zijn. Dit voorstel betekent echter dat ze in Rotterdam nog maar maximaal 24 uur per week hoeven te werken en voor de rest een aanvullende uitkering kunnen krijgen.

Dat deze proef er komt, is een groot succes voor eenmansfractie ChristenUnie-SGP die er een voorstel over indiende. Raadslid Arthur Vlaardingerbroek van die partij vindt al langer dat tienermoeders meer tijd moeten krijgen voor hun kinderen omdat ze het vaak zonder steun van een man moeten doen. ,,Deze ouders staan veelal alleen in de zorg voor hun kind en kunnen geen beroep doen op de partner of de verwekker van het kind.''

Veel tienermoeders hebben volgens Vlaardingerbroek dan ook grote moeite het hoofd boven water te houden. ,,Veel van deze ouders komen in de knel om zorg, opleiding en fulltime werk te combineren.''

Vlaardingerbroek kreeg bijna steun van de hele gemeenteraad. Om de proef mogelijk te maken, moet de gemeentelijke verordening voor de Wet Werk en Bijstand aangepast worden. De proef geldt niet voor tienermoeders met kinderen boven de vier jaar. De term 'tienermoeder' staat officieel voor een moeder onder de 23 jaar.

Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Rotterdam: Tienermoeder mag opvoeden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > juni

Geen berichten gevonden