ChristenUnie stapt naar rechter

25-06-2005 17:14 25-06-2005 17:14

Bron: Trouw

van onze verslaggever

De ChristenUnie stapt naar de rechter als Hilbrand Nawijn zijn nieuwe denktank naar Marnix van Sint Aldegonde vernoemt.

Het wetenschappelijk bureau van de ChristenUnie, de Groen van Prinstererstichting, gaat juridische stappen ondernemen tegen Nawijn en Filip Dewinter. De ChristenUnie is boos over de naam van de nieuwe Vlaams-Nederlandse denktank die beide populistische politici begin deze week hebben opgericht: Marnix van Sint Aldegonde.

De ChristenUnie ontstond in 2000 uit een fusie tussen het GPV en de RPF. Het wetenschappelijk bureau van de RPF droeg eveneens de naam Marnix van Sint Aldegonde, de vermoedelijke dichter van het Wilhelmus. Hoewel die stichting bij de fusie is opgeheven, zijn er nog steeds onderzoeken en brochures van in omloop. Dat zou verwarring kunnen scheppen bij de buitenwacht, zegt de woordvoerder van André Rouvoet, de politiek leider van de ChristenUnie. ,,Bovendien zijn er veel auteurs die niet geassocieerd wensen te worden met Dewinter en Nawijn.”

Een gesprek donderdagavond tussen Rouvoet en Nawijn leverde volgens de ChristenUnie niets op. Nawijn reageert verbaasd. Volgens hem heeft hij twee weken gekregen om een en ander uit te zoeken en voor overleg met Vlaams Belang-leider Filip Dewinter. ,,Het is in ieder geval een stichting die niet meer bestaat”, constateert hij over de reformatorische voorloper. ,,Maar ik ga niet over een naam in boksgevecht. Ik zit niet te wachten op juridische procedures.” Zekerheidshalve ’loopt Nawijn al met twee andere namen in zijn achterhoofd’, allebei uit de vaderlandse geschiedenis.

Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie stapt naar rechter'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > juni

Geen berichten gevonden