Surinaams Parlementslid Carl Breeveld trapt NL-werkbezoek af bij NCDO

vrijdag 17 september 2010 15:05

Carl Breeveld, politiek leider van de vernieuwende DOE partij (democratie en ontwikkeling in eenheid) en lid van het Surinaams nationaal parlement, trapt zaterdag 18 september zijn werkbezoek aan Nederland af bij de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Breeveld gaat in discussie over de toekomstige samenwerking tussen Nederland en Suriname. De ChristenUnie onderhoudt intensieve contacten met de ‘zusterpartij’ DOE.

De kwestie Bouterse, maar ook de problemen en het perspectief van Suriname komen aan bod tijdens de conferentie “Internationale Samenwerking, een coherent beleid?”. Deze conferentie wordt georganiseerd door NCDO en verschillende politieke partijen, waaronder de ChristenUnie.

Op Prinsjesdag, 21 september is Carl Breeveld te gast bij de ChristenUnie Tweede Kamerfractie en ontmoet demissionair minister en fractievoorzitter André Rouvoet en vice-fractievoorzitter Arie Slob. Donderdag 23 september spreekt de voorman van DOE met het CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier in de Tweede Kamer.

Breeveld is de eerste Surinaamse parlementariër die de discussie over de toekomstige samenwerking tussen Nederland en Suriname aangaat. De politiek leider van de vernieuwende DOE partij is sinds de verkiezingen van mei 2010 parlementslid en kijkt uit naar een hernieuwde samenwerking met Nederland.

De afgelopen jaren waren er intensieve contacten tussen de ChristenUnie en de partij van lijsttrekker Carl Breeveld. De ChristenUnie droeg bij aan een politiek-strategische ontwikkeling van de DOE-partij doordat Shahied Badoella – directeur Communicatie en landelijke Campagneleider van de ChristenUnie, zelf van Surinaamse afkomst – de partij adviseerde en trainde in communicatie en campagnevoeren. In de prille historie van de partij behaalde DOE een zetel in de Nationale Assemblee van Suriname (DNA).

Labels
Internationaal
Partij

« Terug

Reacties op 'Surinaams Parlementslid Carl Breeveld trapt NL-werkbezoek af bij NCDO'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > september