Gert-Jan Segers spreker op ECPM conferentie over Islam en Christendom in Brussel

gertjan_segers_610woensdag 24 november 2010 16:59

Gert-Jan Segers, directeur van het WI van de ChristenUnie zal op 3 december spreken tijdens een conferentie van de European Christian Political Movement (ECPM) in Brussel. De ECPM is hiermee de eerste Europese partij die een conferentie over dit onderwerp organiseert.

Segers:”Ik ben blij dat de ECPM zorgt voor een breder Europees debat over dit onderwerp, want de komst van de islam is niet alleen voor Nederland een uitdaging maar in heel Europa is dit een grote sociale kwestie.”

De ECPM conferentie is vooral bedoeld voor de problematiek in West-Europese landen, dit zijn de landen waar volgens Segers dit ook echt een belangrijk issue is: ”Je ziet toch dat de meeste moslims in West-Europa wonen en niet in Oost-Europa, daar leeft deze thematiek toch wat minder. Toch is deze vraag belangrijk voor heel Europa, want hoe Europa met deze kwestie omgaat zegt ook iets over waar Europa zelf voor staat.”

Op de conferentie verwacht Segers veel verschillende geluiden :”Het is duidelijk dat ook christenen hele diverse denkbeelden hebben met betrekking tot de islam en de integratie van moslims in hun samenleving, daarom is het goed om elkaars verhaal te horen en met christenen uit verschillende landen in Europa hier een goed gesprek over te voeren. Ik zie er erg naar uit.”

Heeft u ook interesse om deze conferentie bij te wonen? Stuur dan een email naar office@ecpm.info (kan in het Nederlands) of meld u voor 30 november  aan. Meer informatie en het programma (Engels) kunt u vinden op http://www.ecpm.info/en/page/28136 .

 NB: Tijdens de conferentie is Engels de spreektaal

Labels
Internationaal
Wetenschappelijk Instituut

« Terug

Reacties op 'Gert-Jan Segers spreker op ECPM conferentie over Islam en Christendom in Brussel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > november