Verontwaardiging over afwijzing staatssecretaris VN verdrag

200712_Rouvoet_VN329-03-2011 17:47 29-03-2011 17:47

De ChristenUnie reageert met grote verontwaardiging op het terugtrekken van de steun door de staatssecretaris voor het VN verdrag inzake de rechten van mensen met een handicap. Tweede Kamerlid Esmé Wiegman: “Door de ratificatie van dit verdrag verplicht Nederland zich tot het realiseren van een volwaardige positie van mensen met een handicap. Voor de ChristenUnie is dat niet meer dan logisch.”

De gehandicaptenorganisaties leven al lange tijd toe naar dit verdrag. Wiegman heeft nog veel vragen over het niet ratificeren van het VN verdrag: “Hoe wil dit kabinet de vertrouwensbreuk die nu ontstaat tussen tal van gehandicapten organisaties en de politiek overbruggen? Ik heb sterke twijfels of men wel op de hoogte is van het maatschappelijk belang van dit verdrag. Ook vraag ik mij af of het niet ratificeren te maken heeft met de bezuinigingsslag van dit kabinet. Dat mag nooit een argument zijn!"

Deze maatregel komt bovenop de eerder aangekondigde bezuinigingsmaatregeldingen zoals de IQ maatregel, het korten op gehandicaptenorganisaties en de Wajong die ook terecht komen op het bordje van mensen met een beperking.

Labels
Esmé Wiegman
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > maart

Geen berichten gevonden