ChristenUnie zwaar teleurgesteld over abortusbrief kabinet

abortus_61019-04-2011 12:54 19-04-2011 12:54

De ChristenUnie is zwaar teleurgesteld over de abortusbrief van minister Schippers. Tweede Kamerlid Esmé Wiegman: ,,De minister weigert een relatie te leggen tussen de 20-wekenecho en het verhoogd aantal late abortussen. Wij zien deze relatie wel. Dat de minister pas uitspraken wil doen over deze relatie nadat er grondig onderzoek gedaan is, terwijl er onderzoek voor handen, is wegkijkgedrag.”

Verder wil de minister niet onderzoeken of er mogelijke samenhang is tussen de cijfers van de IGZ, het rapport van de commissie Hubben en de NVOG over late zwangerschapsafbrekingen. Wiegman: ,,Ik maak me zorgen over de manier waarop over de kwaliteit van leven wordt gesproken die in gedrang zou komen bij aanpassing van de wekengrens. Krijgt het kind in wording wel een kans van leven?”

De brief mist volgens Wiegman de openheid om zorgvuldig te kijken naar reële vragen over de wekengrens, bijvoorbeeld door de vooruitgang in de medische wetenschap. Wiegman: ,,Als het aan het kabinet ligt verandert er niets op het gebied van de abortuswetgeving. De vraag is of coalitiepartner CDA en gedoogpartner PVV dit kabinetsbeleid kunnen dragen. Als het aan de ChristenUnie ligt gaat de Kamer hier op korte termijn over spreken.”

Labels
Abortus
Esmé Wiegman
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > april

Geen berichten gevonden