ChristenUnie ziet mogelijkheden voor NHM en paleis Soestdijk

paleis-soestdijk08-06-2011 16:21 08-06-2011 16:21

De ChristenUnie heeft een spoeddebat aangevraagd met staatssecretaris Zijlstra over zijn besluit om de subsidie aan het Nationaal Historisch Museum stop te zetten. Tweede Kamerlid Joël Voordewind ziet mogelijkheden voor het voortbestaan van het NHM. Voordewind: ,,Kamerbreed is steun uitgesproken voor een Nationaal Historisch Museum. Het belang om onze gezamenlijke historie vast te leggen en te etaleren moeten we niet onderschatten."

Voordewind: ,,Dat het kabinet er nu de stekker uittrekt vind ik voorbarig. Ik zie namelijk wel mogelijkheden voor het voortbestaan ervan. Met financiële inzet van de Rijks- en provinciale overheid, bedrijfsleven en particulieren is er volgens mij toekomst voor het NHM op een prachtige en door velen aanbevolen locatie: paleis Soestdijk.”

Voordewind stelt voor het paleis gedurende minimaal tien jaar voor het symbolische bedrag van 1 euro per jaar te verhuren aan de museumstichting. Ook zou het geld dat de Rijksgebouwendienst heeft gereserveerd voor exploitatie en renovatie van het paleis, moeten worden overgeheveld naar de stichting. Die zou het paleis dan kunnen beheren en het in samenwerking met het bedrijfsleven kunnen onderhouden en renoveren. Volgens Voordewind staat het paleis nu te verpieteren.

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden