ChristenUnie wijst Rutte alternatieve zorgbezuinigingsroute

20110616-rutte-take-care-bezuinigingen-82donderdag 16 juni 2011 16:10

De ChristenUnie wil dat het kabinet Rutte in gesprek gaat met belangenorganisaties, patiëntenverenigingen en zorgorganisaties om samen met hen te onderzoeken welke alternatieven er te vinden zijn voor de omvangrijke zorgbezuinigingen. Samen met zorgwoordvoerder Esmé Wiegman heeft fractievoorzitter Arie Slob na afloop van de hoorzitting over de zorg de internetactie ‘Rutte, take care’ gelanceerd.

Arie Slob: ,,Wij begrijpen dat er bezuinigd moet worden, maar dit gaat te snel en bovendien zijn de effecten van voorstellen onvoldoende doordacht.” De Tweede Kamer heeft deze week ingestemd met de motie Slob-Wiegman die het kabinet oproept in gesprek te gaan met belangenorganisaties als Per Saldo en hen alternatieven aan te laten dragen.

Door de internetactie ‘Rutte take care’, die door belangenorganisaties en patiëntenverenigingen zal worden overgenomen,wil de ChristenUnie een brede oproep aan het kabinet doen. Wiegman: ,,We krijgen zoveel bezorgde verhalen over deze gigantische bezuinigingen. Zowel van zorg- en verzekeringsorganisaties als van patiënten zelf. Er is paniek omdat men niet kan overzien wat er te gebeuren staat. Wat er de komende weken aan maatregelen door de Kamer wordt geloodst is van te grote omvang om de consequenties te overzien en de alternatieven te bestuderen. Ik noem bijvoorbeeld de kaalslag in de pgb, de bezuinigingen op de patiënten- en gehandicaptenorganisaties, de kortingen voor, verloskunde, huisartsen, logopedie en eigen bijdragen in de ggz. Organisaties hebben het recht om gehoord te worden door de bewindspersonen.’

Download hieronder het verkeersbord om het op te eigen site, je facebook of hyves te zetten. Rondtwitteren mag natuurlijk ook.

Gebruik hiervoor het PNG-bestand. Wil je het bord ook laten drukken, gebruik dan het CMYK EPS-bestand (dat kun je openen met je grafische software zoals Photoshop of Illustrator).

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Verkeersbord-omleiding-bezuinigingen-CYMK-def-300dpi2,7 MBapplication/postscriptdownload
Verkeersbord-omleiding-bezuinigingen-RGB-200px13,4 kBimage/pngdownload
Verkeersbord-omleiding-bezuinigingen-RGB-EPS2,8 MBapplication/postscriptdownload
Verkeersbord-omleiding-bezuinigingen-RGB-PNG-groot45,1 kBimage/pngdownload
Labels
Arie Slob
Esmé Wiegman
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden