Wiegman: subsidie rietsnijders Weerribben – Wieden van groot belang

Esmee Wiegman knot wilgendonderdag 10 november 2011 18:10

ChristenUnie Kamerlid Esmé Wiegman vindt het onbegrijpelijk dat staatssecretaris Bleker met onmiddellijke ingang de subsidie voor rietsnijders in Nationaal Park Weerribben – Wieden stopzet. “Om te voorkomen dat de natuur verwilderd en verbost en op die manier een kostbaar traditioneel landschap verdwijnt, is het van groot belang dat rietsnijders financieel ondersteund worden.” aldus Wiegman.

De ChristenUnie maakt zich al jaren hard voor het behoud van de subsidie voor onder andere rietsnijders in Park Weerribben – Wieden. In 2008 stelde Kamerlid Ernst Cramer het probleem aan de kaak van de onderbetaling van rietsnijders. Ook toen al werd er gehamerd op het belang van de natuurbeheerders voor het in stand houden van een natuurgebied. Een jaar later trok staatssecretaris Gerda Verburg 3 miljoen euro uit voor het onderhouden van de Weerribben.

In 2010 kwam het onderwerp weer terug op de politieke agenda. Esmé Wiegman uitte haar zorgen over de ontwikkelingen op het gebied van natuurbeheer en de vergoeding die daar tegenover staat. Volgens het ChristenUnie Kamerlid zullen de problemen vooral naar buiten komen in 2012, wanneer de subsidieregeling afloopt. Wiegman: “Je kunt niet verwachten van natuurbeheerders dat ze hetzelfde werk verrichten tegen de helft van de vergoeding. Die vergoeding is gewoon nodig om te voorkomen dat het gebied Weerribben – Wieden volledig verwilderd en verbost.”

Labels
Esmé Wiegman
Natuur en Milieu
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > november

Geen berichten gevonden