ChristenUnie in de media: 9-12 t/m 16-12

indemedia-banner16-12-2011 15:25 16-12-2011 15:25

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten, interviews die over de ChristenUnie en onze landelijke politici gaan.

16-12 De SP en de ChristenUnie zijn geïrriteerd over het briefje van minister Jan Kees de Jager (Financiën) waarin hij de Kamer vraagt om steun voor een lening aan het IMF van maximaal 17 miljard euro. (Rtl.nl)

16-12 De Tweede Kamer gaat akkoord met extra regels voor het thuisonderwijs. Alleen de fractie van de Christen­Unie verzet zich tegen de plannen, zo bleek donderdag tijdens een commissievergadering in de Tweede Kamer. (Refdag.nl)

16-12 Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) stapt over naar de Raad van State om daar per 1 februari volgend jaar Herman Tjeenk Willink op te volgen als vicepresident. Een greep uit de reacties op het nieuws vanuit de Tweede Kamer. (Trouw.nl) 

16-12 Column Gert-Jan Segers: U treft me vanmorgen niet op een van mijn vrolijkste momenten. Als ik om me heen kijk, zie ik dat het Westen, maar vooral Europa, naar het einde waggelt. (Nd.nl, hier is een abonnement voor nodig)

15-12 De Nederlandse burgers en bedrijven hebben meer schulden dan de overheid. De last van onnadenkend lenen wordt te snel op de samenleving afgewenteld. Dat vindt Cynthia Ortega, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. (Vk.nl)

15-12 De ChristenUnie wil de hoogte voor de grens van de tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten verruimen. (medialfacts.nl)

15-12 De politiekosten rond voetbalwedstrijden bedragen jaarlijks zo’n 20 miljoen euro. Carola Schouten vindt dit onverantwoord en pleit voor een hooliganheffing (Refdag.nl)

15-12 Er zijn twijfels in de Tweede Kamer over het opleggen van een verhuisplicht aan mensen in de bijstand voor het bemachtigen van een baan. Niet alleen oppositiepartijen, zoals de PvdA, SP, D66 en ChristenUnie, zetten vraagtekens bij dit plan dat minister Henk Kamp (Sociale Zaken) in november lanceerde. (Hartvannederland.nl)

14-12 Dinsdag voerde PerspectieF actie tegen het wetsvoorstel om ritueel slachten te verbieden. In een statement stelde PerspectieF bezorgd te zijn over de positie van minderheden. Is er nog ruimte voor verschil in Nederland? Ook Nieuwsuur was hierbij:


Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
14-12 Europarlementariër Peter van Dalen wil niet dat Europa een Europese kustwacht op gaat zetten. Dat zei Van Dalen vandaag in het Europees Parlement bij het debat over de toekomst van het Europese Agentschap voor de Veiligheid op Zee(EMSA). (transport-online.nl)

14-12 Drie politici zijn genomineerd voor de titel 'politiek talent van het jaar'. Dit zijn de Kamerleden Rik Grashoff (GroenLinks), Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en Carola Schouten (ChristenUnie). (binnenland.nieuws.nl)

14-12 Carola Schouten is genomineerd als politiek talent van het jaar. De jakhalzen van De Wereld Draait Door zochten haar op:
14-12 Ook op Bonaire, Sint Eustatius en Saba moet er een regeling komen zoals de kinderbijslag in Nederland. De eilanden zijn daar immers onderdeel van. ChristenUnie-Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn vindt dat'er een einde moet komen aan deze onrechtvaardige rechtsongelijkheid'. (Rnw.nl)

12-12 Mensen met schulden en hun schuldeisers moeten volgens de ChristenUnie hun onderlinge problemen zelf meer oplossen. (Nu.nl)

Labels
In de media

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > december

Geen berichten gevonden