ChristenUnie in de media 07-01 t/m 13-01

indemedia-bannervrijdag 13 januari 2012 11:57

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

13-01 Een aantal fractievoorzitters en Tweede Kamerleden hebben een vierdaags bezoek gebracht aan de politietrainingsmissie in Afghanistan. Ook bezochten ze de stad Mazar-e-Sharif en de hoofdstad Kabul, waar ze door president Karzai werden ontvangen. Joel Voordewind vindt vooral dat de actie civiel moet blijven. (Rtl.nl)


13-01 Fractievoorzitters Alexander Pechtold (D66) en Joel Voordewind (ChristenUnie) zijn net terug uit Afghanistan. In het Radio Journaal vertelden ze wat ze deden tijdens dat bezoek. (Radio1)

 


12-01  Om de rijksbegroting op orde te brengen hoeft niet zo veel bezuinigd te worden. Een alternatief is de btw flink te verhogen en het rondpompen van geld via uitkeringen en belastingen tegen te gaan. Een opinieartikel van Kees Tadema. (Nd.nl)


12-01 De fractievoorzitters uit de Tweede Kamer hebben deze week Afghanistan bezocht om met eigen ogen de voortgang van de politietrainingsmissie in Kunduz te bekijken. De politici keren donderdagavond laat terug op Rotterdam The Hague Airport, maakte de Tweede Kamer bekend. Ook Joel Voordewind was daarbij aanwezig. (Nd.nl, hier is een abonnement voor nodig)


11-01 Wageningen houdt zijn 52 koopzondagen per jaar. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. De ChristenUnie vindt dat de cijfers op een onjuiste manier tot stand zijn gekomen. (Refdag.nl)


10-01  Op Sint Maarten begint dinsdag het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO). Tijdens het vierdaagse overleg tussen de parlementen van het Koninkrijk wordt onder andere gesproken over het vervoer tussen de eilanden, de gezondheidszorg en het Statuut. Daaraan voorafgaand werden werkbezoeken afgelegd aan de eilanden. Cynthia Ortega reageert hierop in een radiobericht.(www.rnw.nl)


09-01 Het bedrijfsleven heeft herhaaldelijk gewezen op dreigende tekorten aan geschoold personeel binnen de industriële sectoren en de gezondheidszorg. Daarom is het des te zuurder voor schoolverlaters om aan de kant te moeten staan. De regionale fractie SGP/ChristenUnie pleit voor een actieve afstemming van scholingsaanbod en arbeidsmarktbehoefte.(Dordrecht.net)


09-01 De ChristenUnie in Tholen maakt zich zorgen over de veiligheid op en rondom het Schelde-Rijnkanaal.(www.pzc.nl)

 

 

Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in de media 07-01 t/m 13-01'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > januari

Geen berichten gevonden