ChristenUnie in de media 23-04 t/m 27-04

indemedia-banner01-05-2012 13:11 01-05-2012 13:11

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

Maandag

Het waarborgen van kwaliteit kan volgens de SGP/ChristenUnie alleen door samenvoeging van kleine scholen of het centraal onderbrengen van meerdere basisscholen.

pzc.nl

Na een winterstop van een paar maanden heeft de fractie van de ChristenUnie de serie bezoeken aan de diverse wijken in Hardinxveld-Giessendam voortgezet. Zij fietsten door de wijk De Peulen en wel het gedeelte ten zuiden van de Peulenlaan.

hetkompashardinxveld-giessendam.nl

Fractievoorzitter Tjitske Biersteker van de ChristenUnie in Den Helder zet stevige kanttekeningen bij het voorontwerp bestemmingsplan Willemsoord. Ook heeft ze kritiek op wijzigingen van het uitwerkingsplan voor de vernieuwing van het stadshart.

dichtbij.nl

In Dit is de Dag praten we met ChristenUnie leider Slob over hoe nu verder met politiek Nederland.

radio1.nl

 Arie Slob, fractieleider van de ChristenUnie, reageert in een extra Journaal op de kabinetscrisis.

De ChristenUnie-fractie heeft een spoeddebat aangevraagd over de recente ontpolderingsplannen van staatssecretaris Henk Bleker. Daarin is ook de Appelzak, een polder langs Reimerswaals grondgebied betrokken.

pzc.nl


Dinsdag

De Gelderse ChristenUnie wil dat de provincie toch gaat investeren in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het park viel in de afgelopen tijd buiten de boot omdat de gemeenten in de Gelderse Vallei het niet voordroegen voor steun bij de provincie

gelderlander.nl

Arie Slob (ChristenUnie) aan het woord in het debat over het mislukken van het Catshuisoverleg.

nos.nl

Geen tijd verliezen aan campagnes, maar eerst de crisis oplossen. De ChristenUnie is daartoe bereid, zegt fractieleider Slob.

refdag.nl

Arie Slob staat bij de interruptiemicrofoon en kijkt om zich heen. Wie heeft er allemaal al een crisispakket? De PvdA, telt hij, GroenLinks, D66, de ChristenUnie.

nd.nl


Woensdag

De ChristenUnie is er niet over te spreken dat Waalwijk begin augustus optreedt als gastheer van de Eneco Tour, de wielerronde door Nederland en België.

brabantsdagblad.nl

De ChristenUnie Gelderland wil vandaag een motie indienen om te investeren in Nationaal Park de Hoge Veluwe.

edestad.nl


Donderdag

"Weidegang moet worden gestimuleerd", vindt Tweede Kamerlid Esme Wiegman. Het Kamerlid wil dat in het Europese Landbouw Beleid aandacht is voor boeren die hun koeien veel de wei in sturen.

melkveehouders.nieuwsgrazer.nl

Akkoord CU/GroenLinks/D66

vk.nl


Vrijdag

De nieuwe wethouder Ed Anker krijgt de gelegenheid om eigen beleid te ontwikkelen rond de problematiek van betaald parkeren. Dat maakte wethouder Arno Visser van Financiën donderdag duidelijk tijdens de presentatie van de Voorjaarsnota.

dichtbij.nl

Arie Slob Lijsttrekker

En een overzicht van de berichtgeving daarover:

vk.nl, nu.nl, ad.nl, nrc.nl, trouw.nl


De Werkendamse ChristenUnie noemt het onverteerbaar dat het college niet langer werkt aan een oplossing om de overlast van de Dijkgraaf den Dekkerweg te reduceren. Omwonenden van de weg klagen al geruime tijd over geluidshinder.

brabantsdagblad.nl

Waarom het een trend is weten we niet. Dat het heel schadelijk is, weten we wel. Ook vorig jaar is het aantal comazuipers in Nederland gestegen. Wat beweegt jongeren om zich zo laveloos te drinken. Wat kunnen we er aan doen om het te voorkomen. Vragen die de ChristenUnie parten spelen.

dichtbij.nl

Labels
In de media

« Terug

Nieuwsarchief > 2012 > mei

Geen berichten gevonden