ChristenUnie en SGP op de bres voor vrije artsenkeuze

huisarts.jpgwoensdag 20 februari 2013 13:47

De SGP en de ChristenUnie hebben een amendement ingediend waarmee de vrije zorgverlenerskeuze van de patiënt behouden blijft. Met dit amendement willen Kees van der Staaij (SGP) en Arie Slob (ChristenUnie) het regeringsvoorstel ongedaan maken om zorgverzekeraars de mogelijkheid te bieden geen zorg meer te vergoeden die is uitgevoerd door een aanbieder waarmee de verzekeraar geen afspraken mee heeft.

Slob: “Ik vind het belangrijk dat een patiënt niet alleen kan kiezen voor een zorgverzekering, maar ook voor een zorgverlener naar keuze.”Van der Staaij vult aan: „Hiermee willen we voorkomen dat er een grote drempel wordt opgeworpen om zorg te ontvangen van een zorgverlener waar de patiënt al een langdurige behandel- en vertrouwensrelatie mee heeft.” 

Labels
Arie Slob
Tweede Kamer
Volksgezondheid

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie en SGP op de bres voor vrije artsenkeuze'

Klein, A.C. (Annacarina) [378489]
Geplaatst op: 23-02-2013 10:46
Dit is heel hard nodig. Ik woon bij het Slotervaart ziekenhuis en die hebben een brief gestuurd dat ze met CZ geen contract meer hebben en dat je niet meer in het ziekenhuis terecht kan voor behandeling. Dit heeft grote gevolgen voor mensen in de buurt die slecht ter been zijn en die wel onder behandeling waren sinds vorig jaar. Zij kunnen voor behandeling blijven maar voor een nieuwe aandoening moeten deze dan naar een ander ziekenhuis? Dit komt de gezondheid van de patiënt niet ten goede. Verschillende ziekenhuizen verschillende dossiers. En dan de kosten van vervoer? Ik vind in het algemeen dat de ziektekostenverzekeraars meer macht hebben ook ten aan zien van zorgverleners. Steeds meer moeten zorgverleners naar de pijpen van de verzekeraars dansen. Zij expliciteren doeleinden en resultaten in financiële termen en vergeten de menselijke maat en de kwaliteit van de professional.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > februari

Geen berichten gevonden