Reactie Christenunie op uitspraken Balkenende in ‘Netwerk’

Ayaan Hirsi Ali18-05-2006 18:35 18-05-2006 18:35

De ChristenUnie reageert vol ongeloof op de uitspraken van minister-president Balkenende dat minister Verdonk tegen zijn advies in de brief aan Ayaan Hirsi Ali maandagavond heeft verstuurd.

Fractievoorzitter André Rouvoet meent dat zij dit advies van de minister-president niet naast zich neer had mogen leggen. Hij stelde dinsdagavond in het Kamerdebat expliciet de vraag aan minister Verdonk of de minister-president op de hoogte was van het versturen van de bewuste brief en of hij haar daarin had gesteund. Minister Verdonk weigerde op dat laatste te antwoorden en volstond met de mededeling dat ze de premier had geïnformeerd. Nu blijkt dat minister Verdonk zelfs lijnrecht tegen het advies van de minister-president in heeft gehandeld.

Rouvoet erkent dat het nemen van de beslissing formeel tot de bevoegdheid van de minister behoort. “De ChristenUnie pleit helemaal niet voor een uitzonderingspositie van Ayaan Hirsi Ali. Maar zeker gezien de staatsrechtelijke complicaties, nu het gaat om het Nederlanderschap van een Kamerlid, moet je als minister toch het politieke benul hebben, dat je zoiets niet op eigen houtje doet,” aldus Rouvoet.

Zie ook:
Labels
André Rouvoet
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Reactie Christenunie op uitspraken Balkenende in ‘Netwerk’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > mei

Geen berichten gevonden