'Meer inspraak voor docenten, studenten, ouders en leerlingen'

eppobruins_610x270woensdag 03 februari 2016 10:27

De ChristenUnie reageert positief op de oproep van LSVB, ISO, de ChristenUnie-jongeren PerspectieF en CDJA om studenten meer invloed te geven op de eigen hoger onderwijsinstelling. Zo moeten studenten mee kunnen praten over de benoeming van bestuurders. De studenten- en jongerenorganisaties riepen ChristenUnie en CDA hier vanochtend toe op.

ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins: "Het bestuur moet besturen, maar niet op basis van macht, maar op basis van overtuiging en steeds vanuit het onderwijs. Studenten, leerlingen en leraren centraal. Ik vind het daarom belangrijk dat de medezeggenschap gezond weerwoord kan bieden en dat de werkvloer nauw verbonden is met de top van onderwijsinstellingen."

Bruins: "Goed onderwijs kun je niet van bovenaf ‘managen’. Daar is een sterke betrokkenheid van onderaf voor nodig. Ik wil daarom dat medezeggenschapsraden beter worden ondersteund. Ik wil dat het personeel en studenten een plek krijgen in de sollicitatiecommissie voor de Raden van Bestuur. En opleidingscommissies moeten de status van medezeggenschapsraad krijgen. Tot slot is het goed dat collegegeldvrij besturen wordt ingevoerd voor voltijd studentbestuurders.”

Labels
Eppo Bruins
Onderwijs

« Terug

Reacties op ''Meer inspraak voor docenten, studenten, ouders en leerlingen''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > februari

Geen berichten gevonden