ChristenUnie wil meer 'kerels voor de klas'

20160330-CU-Kerels-voor-de-klas-hires-7535woensdag 30 maart 2016 11:26

De ChristenUnie en het onderwijs werken samen aan meer mannen in het basisonderwijs. Kamerlid Eppo Bruins lanceert woensdag mede namens juffen, meesters, onderwijsorganisaties en PABO’s het plan ‘kerels voor de klas’. Doel is om de balans tussen het aantal juffen en meesters te verbeteren door meer mannen aan te trekken voor het basisonderwijs.

Kerels voor de klas

De ChristenUnie wil meer 'kerels voor de klas'. Kamerlid Eppo Bruins lanceert daarom mede namens juffen, meesters, onderwijsorganisaties en PABO’s een plan om de balans tussen het aantal juffen en meesters te verbeteren door meer mannen aan te trekken voor het basisonderwijs. Met zo’n 111.000 juffen en nog geen 18.000 meesters is het tijd voor meer actie, vindt Eppo Bruins. Die actie trapte hij af op een basisschool in hartje Rotterdam, waar ze één meester hebben: meester Ludo.Zie ook www.christenunie.nl/k/nl/n33079/news/view/974303/363763/christenunie-wil-meer-kerels-voor-de-klas.html

Geplaatst door ChristenUnie op woensdag 30 maart 2016

Bruins: “Jongens en meisjes, juffen en meesters: ze roepen allemaal om meer mannen voor de klas. Met zo’n 111.000 juffen en nog geen 18.000 meesters is het tijd voor meer en structurele actie. Daarbij doen we ook onorthodoxe voorstellen, omdat de tijd dringt: veel meesters stromen de komende jaren uit, terwijl de instroom juist steeds vrouwelijker is.”

Maatregelen die tot nu toe werden genomen waren vaak ad hoc en tijdelijk van aard. In het woensdag in Algemeen Dagblad gelanceerde plan komt Bruins met voorstellen die structureel moeten bijdragen aan meer kerels voor de klas. Zo worden er voorstellen gedaan voor het verruimen van mogelijkheden voor ‘hij-instromers’, het creëren van meer fulltime aanstellingen, het opzetten van een ‘Teachnasium’ op de middelbare school en meer variatie in werkwijzen vanuit de PABO's. De voorstellen vormen de basis voor een initiatiefnota die Bruins later dit jaar wil indienen.

'Kerels voor de klas' is echter niet alleen een politiek plan. Bruins trekt samen op met onder meer de Rotterdamse basisscholen onder de vlag 'Rotterdam Meestert'. Die actiegroep wil basisscholen 'overmeesteren': één dag worden juffen dan naar huis gestuurd en vervangen door meesters. Na woensdag moeten ook scholen in onder meer Amsterdam 'overmeesterd' worden.

Bij het initiatief 'kerels voor de klas' werkt de ChristenUnie ook samen met onder meer leerkracht van het jaar Wouter Siebers, ambassadeur van mannen voor de klas, en de PABO van de CHE in Ede, waar dit jaar door verschillende maatregelen 25% van de nieuwe PABO-studenten man is.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Kerels voor de klas1,3 MBapplication/pdfdownload
Labels
Eppo Bruins
Onderwijs

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil meer 'kerels voor de klas''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > maart

Geen berichten gevonden