Als bestuur zijn we erg enthousiast omdat we Mirjam Bikker officieel kunnen en mogen voordragen als kandidaat-lijsttrekker voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Mirjam Bikker kandidaat-lijsttrekker

Inhoud

In deze nieuwsbrief lees je meer over:

  • Mirjam Bikker kandidaat-lijsttrekker
  • Verkiezingsprogramma
  • Kandidatenlijst
  • Afscheid Peter van Dalen
  • Terugblik ledenbijeenkomst
  • Help mee voor de komende verkiezingen
  • Gespreksavond Israël
  • Agenda
  • Vacatures

Mirjam Bikker is onze kandidaat-lijsttrekker

Mirjam Bikker op congres

##mailingaanhefachternaam##

Als bestuur zijn we erg enthousiast omdat we Mirjam Bikker officieel kunnen en mogen voordragen als kandidaat-lijsttrekker voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. We zijn dankbaar dat ze zich na een bewogen tijd beschikbaar heeft gesteld voor een volgende periode als voorvrouw van onze partij. Zelf geeft Mirjam aan: ‘Ik weet me geroepen om deze taak op me te nemen. De afgelopen weken hebben me bevestigd in hoe sterk onze club is en hoe belangrijk het is om ons christelijke geluid te laten horen.’ 

Op zaterdag 30 september wordt de lijsttrekker officieel vastgesteld, tijdens het congres.

Een groet in verbondenheid,

Ankie van Tatenhove

Ankie van Tatenhove
Voorzitter Landelijk bestuur

 

Denk mee met het verkiezingsprogramma

Vanwege de vervroegde Tweede Kamerverkiezingen en de aanwezige vakantieperiode wil het Landelijk Bestuur u laten weten dat het heeft besloten een verkiezingsprogrammacommissie te benoemen. Uiterlijk 6 september zal die een verkiezingsprogramma opleveren.

Leden zijn van harte uitgenodigd om input te leveren voor het verkiezingsprogramma. Dat kan per mail via vpc@christenunie.nl

Lees hier meer over de verkiezingsprogrammacommissie

Solliciteer voor de kandidatenlijst

Solliciteren voor de kandidatenlijst kan tot uiterlijk 7 augustus 2023 09:00 uur.

In verband met de beperkte doorlooptijd van de procedure zal de selectiecommissie een eigenstandige afweging maken met betrekking tot het spreken van belangstellenden. Mogelijk zal niet met iedereen gesproken worden.

Heeft u vragen over de procedure dan kunt u contact opnemen met de talentmanager van de ChristenUnie Ron de Rover via kandidaatstelling@christenunie.nl  of 033-4226967. Uiteraard behandelen we uw sollicitatie met discretie.

Solliciteren
Peter van Dalen

Peter van Dalen neemt afscheid van het Europees Parlement

Europarlementariër Peter van Dalen neemt op 3 september na ruim 14 jaar afscheid van het Europees Parlement. Op deze manier maakt hij op verzoek van het landelijk bestuur ruimte voor Anja Haga, eerstvolgende op de lijst.

Lees verder

Terugblik Ledenbijeenkomst

Ankie van Tatenhove bij de ledenbijeenkomst

Afgelopen dinsdag was de ledenbijeenkomst in de Basiliek in Veenendaal na het demissionair worden van het kabinet. Tijdens de avond keken we terug op de afgelopen tijd, waarin er veel te doen was rondom het thema migratie. De ChristenUnie trok duidelijk een rode lijn door niet mee te gaan in het afschaffen van gezinshereniging van vluchtelingen na het aanvragen van asiel. Don Ceder en Maarten van Ooijen gingen hier dieper op in en beantwoordden vragen uit de zaal. We keken ook vooruit: waarin moet de partij zich blijvend op profileren en wat is belangrijk richting de komende verkiezingen? Mirjam sloot af met een inspirerende speech, waarin ze opriep om samen aan de slag te gaan richting de verkiezingen van november.

Bekijk hier de avond terug

Helpt u mee richting de komende verkiezingen?

Uw inzet bij onze campagne voor de komende verkiezingen is cruciaal! Heeft u een warm hart voor de ChristenUnie? Doe dan mee! Samen met u willen we ons christelijk-sociale geluid krachtig laten horen dit najaar. Dit kan op meerdere manieren. Als campagnevrijwilliger kunt u direct bijdragen aan het verspreiden van onze boodschap en het mobiliseren van kiezers. Als donateur geeft u ons de financiële middelen om effectieve campagnes te voeren en onze boodschap breed te verspreiden. Bid voor onze campagne, onze kandidaten en voor het welzijn van ons land.  

Help mee als campagnevrijwilliger, doneer aan onze campagne of bid mee!

Doe mee

WI gespreksavond ‘75 jaar Israël: Verlangen naar vrede’

In de ChristenUnie bestaat een groot verlangen naar de vrede van Jeruzalem. Maar op dit moment lijkt deze verder weg dan ooit. Het Wetenschappelijk Instituut organiseert een gespreksavond waarbij we de verschillende perspectieven verkennen. We nodigen u van harte uit om op 9 oktober aanwezig te zijn op de gespreksavond ‘75 jaar Israël: verlangen naar vrede’ in De Observant te Amersfoort, van 20:00 uur tot 21:30 uur.

Meld u hier aan
Olijftak

Agenda

Vacatures

Werken bij de ChristenUnie?

Momenteel zijn er enkele verschillende vacatures:

Deel deze vacatures vooral met mensen die hier mogelijk interesse in hebben.

Bekijk hier voor het vacatureoverzicht