Minimumeisen toegankelijkheid overheidswebsites voor mensen met een beperking

mijnoverheid
carladikfaber2018
Blog by Carla Dik-Faber on February 2, 2018 at 3:40 PM

Minimumeisen toegankelijkheid overheidswebsites voor mensen met een beperking

Vandaag stemde de ministerraad in met een voorstel waarmee er wettelijke minimumeisen komen voor websites en mobiele apps van de overheid om de toegankelijkheid voor mensen met een beperking te garanderen. De ChristenUnie is blij met deze inzet van het kabinet, waarmee de positie van gehandicapten wordt verbeterd.

In een samenleving waarin steeds meer informatie digitaal beschikbaar is, moeten ook apps en websites voor iedereen toegankelijk zijn. De ChristenUnie staat voor een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen er mag zijn en mee kan doen, ongeacht talenten of beperkingen. We zijn daarom erg blij met deze stappen van het kabinet. Het besluit is een volgende stap in de uitvoering van het VN Gehandicaptenverdrag, waar de ChristenUnie altijd voor gepleit heeft.

Tags: ,