Belangrijke documenten voortaan ook in begrijpelijke taal

Klaslokaal
CU logo onder elkaar blauw
Blog by Webredactie on September 21, 2018 at 10:45 PM

Belangrijke documenten voortaan ook in begrijpelijke taal

Het kabinet gaat belangrijke documenten zoals de begroting – het huishoudboekje van Nederland – voortaan in begrijpelijke taal opschrijven. Een voorstel van D66, ChristenUnie en CDA om belangrijke documenten te ‘vertalen’ naar begrijpelijke taal, werd vandaag aangenomen door de Tweede Kamer. Het kabinet moet er daarom nu mee aan de slag.

Volgens D66, de ChristenUnie en het CDA is het belangrijk dat ingewikkelde beslissingen op een begrijpelijke manier uit worden gelegd. Terwijl in ons land, in onze democratie, iedereen mee moet kunnen doen. Dus komen er voortaan twee versies van de begroting: één normale en één waarin makkelijkere taal wordt gebruikt.

Zo’n 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dit kabinet trekt vijf miljoen euro extra per jaar uit om laaggeletterdheid tegen te gaan.

Tags: