-
ChristenUnie en PvdA willen fonds voor opkopen problematische schulden
Lees verderDe schuldenproblematiek in Nederland is enorm en groeit nog steeds. Anderhalf miljoen huishoudens hebben risicovolle of problematische schulden: een gezin in elke straat. ChristenUnie en PvdA willen daarom dat er een Nationaal Saneringsprogramma komt om mensen met schulden te helpen. Tweede Kamerleden Gijs van Dijk (PvdA) en Eppo Bruins (ChristenUnie) vragen staatssecretaris Van Ark om hier onderzoek naar te doen en een pilot te starten.
-
ChristenUnie wil gesprek met achterban over migratie
Lees verderChristenUnie-leider Gert-Jan Segers wil in gesprek met zijn achterban over migratie in een huiskamergesprek met de titel ‘grenzen aan gastvrijheid’. Het is het derde huiskamergesprek in het format waarin Segers met steeds 100 andere mensen aan tafel gaat om de visie van de ChristenUnie aan te scherpen op thema’s die ook bij de komende Tweede Kamerverkiezingen een rol kunnen gaan spelen.
-
‘Maatschappelijke diensttijd op boerderij’
Lees verderJongeren die meedoen aan de maatschappelijke diensttijd (MDT) moeten die behalve in de zorg en bij defensie ook op de boerderij kunnen doen. Mede daarmee moeten we de kloof tussen boer en burger te lijf gaan.
-
Meer invloed van verzekerden op hun eigen zorgverzekeraar
Lees verderVandaag is in de Tweede Kamer een wetsvoorstel aangenomen dat mensen meer invloed geeft op het beleid van hun zorgverzekeraar. Daardoor kun je bij je verzekering meepraten over keuzes die worden gemaakt over de inkoop van zorg en de communicatie van de verzekeringsmaatschappij met verzekerden. Een langgekoesterde wens van de ChristenUnie.
-
Reactie Joel Voordewind op aangekondigde terugtrekking VS uit delen van Syrië
Lees verder‘Het is een zeer slecht plan van de Amerikaanse president Trump om de Turken vrij baan te geven in noordoost-Syrië. Zij willen het gebied binnenvallen en een veiligheidszone creëren. De Koerdische bondgenoten die dapper vochten tegen Isis worden zo opgeofferd aan de Turkse expansiedrift. Vele duizenden Isis-strijders komen zo mogelijk op vrije voeten en een schrijnende situatie voor vele vluchtelingen dreigt.'
-
'Doen wat nodig is'
Lees verderDoor onze manier van leven ligt er een vieze deken van stikstof over Nederland. Dat leidt tot schade aan natuur en schade aan onze gezondheid. De stikstofuitstoot moet omlaag, in het belang van de schepping en onze eigen longen. De Raad van State en de commissie-Remkes hebben dat eens te meer duidelijk gemaakt.
-
Mijn bijdrage aan de Algemene Financiële Beschouwingen
Lees verderNa de opvallend mooie troonrede op Prinsjesdag deed minister Hoekstra er op de zondag daarna nog een schepje bovenop. Hij hield in zijn kerk de Koningspreek. Over de dubbele verantwoordelijkheid van een rijke jongeman, die de opdracht kreeg alles te verkopen, de opbrengst te verdelen onder de armen en daarmee een schat te verwerven met eeuwigheidswaarde. En daarmee over de dubbele verantwoordelijkheid van deze Minister van Financiën. En over de dubbele verantwoordelijkheid van mij als volksvertegenwoordiger, financieel woordvoerder en daarmee zijn controleur.
Lees hier de bijdrage aan de Algemene Financiële Beschouwingen 2019.
-
Een krachtige oproep voor verbinding tussen boeren en burgers!
Lees verderWat een sterk signaal gaven onze boeren vandaag af in Den Haag! Een heel veld vol met betrokken mensen, een veld vol met tractoren, een veld vol met boeren die door willen. Ik sprak met een boer over zijn bedrijf, zijn dieren en de knagende vraag of er wel een toekomst is voor boeren, de knagende vraag of Nederland de boeren wel waardeert.
-
Grote vragen rond uitzichtloos lijden kinderen
Lees verderHet is intens verdrietig als kinderen zo ziek zijn dat ze uitzichtloos lijden. We kunnen dat lijden niet altijd wegnemen en zullen dat ook nooit kunnen. Het is belangrijk dat we dat lijden wel zoveel mogelijk verlichten door goede zorg en aandacht. En in de laatste levensfase de pijn verzachten, bijvoorbeeld door palliatieve sedatie.
-
Het succes achter eenzaamheid
Lees verderHet is vaste prik: medio augustus presenteert het Centraal Planbureau de koopkrachtplaatjes. Elk jaar weer. De rekenmeesters van het Planbureau hebben becijferd of de lonen en prijzen in het komende jaar zullen stijgen (of niet). Op basis daarvan wordt de koopkracht berekend. Ook in de Troonrede kwam de koopkracht aan de orde. Op basis van de eerste CPB-cijfers heeft het kabinet gesleuteld aan de maatregelen. Volgens de nieuwste cijfers gaat een gemiddeld gezin er 2,1% op vooruit. Dat is natuurlijk goed nieuws. Zeker omdat de economieën van landen om ons heen krimpen.