-
De geborgenheid in onze samenleving
Lees verderIn de nadagen van je leven komen vaak heel veel vragen bij elkaar. Vragen over zorg en afhankelijkheid, over eenzaamheid en zingeving. Over loslaten, gemis en gebrek aan verbondenheid met anderen.
-
Hoop op begin van nieuwe onderhandelingen in Midden-Oosten
Lees verderGoed dat er na decennia van impasse en wederzijds lijden, een nieuw plan ligt om tot een veilig Israël met erkende grenzen te komen en een levensvatbare Palestijnse staat. Beide partijen zullen het via onderhandelingen eens moeten worden over afspraken om samen te leven. Alleen via dialoog kan er duurzame vrede ontstaan en we hopen dat dit plan hieraan bijdraagt. Aanslagen en tegenaanvallen hebben tot nu toe alleen geleid tot slachtoffers en haat.
-
ChristenUnie werkt aan stappenplan voor drugsvrije samenleving
Lees verderChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf kondigt vandaag een stappenplan aan voor ‘een drugsvrije samenleving’. Volgens de ChristenUnie is het tijd voor “een trendbreuk met een cultuur waarin we erin berusten dat mensen ten onder gaan aan drugs”. Na alcholvrij (de IkPas-campagne) en rookvrij (een doel van de Rijksoverheid in het preventieakkoord) moet Nederland ook drugsvrij worden.
-
In wat voor land willen we werken?
Lees verderWerk is heel veel meer dan geld verdienen: je talenten inzetten, je verder ontwikkelen, je verbinden aan een missie samen met collega’s of als zelfstandige.
-
eHerkenning: een hels karwei voor kerken
Lees verderJarenlang deed de Belastingdienst de belofte dat belasting betalen ‘niet leuker, wel makkelijker’ zou worden. Een belangrijk streven, want de overheid moet ten dienste staan van mensen en van organisaties die belasting betalen.
-
Doorbreek de normalisering van drugsgebruik
Lees verderKwetsbare Nederlanders zijn de dupe van het doorgeslagen vrijheid blijheid denken rond drugsgebruik. Het is tijd dat Nederland stopt met de liberaliseringsideologie en kiest voor gezondheid en veiligheid.
-
Reactie op rapport commissie-Remkes
Lees verderHet rapport van de commissie-Remkes stelt heel duidelijk dat het stikstofprobleem niet op één sector - bijvoorbeeld op de boeren - kan worden afgewenteld. Dat is terecht. Het kabinet heeft al eerder gezegd dat iedere sector zijn steentje moet bijdragen.
-
Behoud van vuurwerktraditie op veilige manier
Lees verderWij willen dat de jaarwisseling en het afsteken van vuurwerk mensen verbindt en dat het een veilig feest is voor iedereen. Daarom stelt ik voor om het afsteken van vuurwerk voor te behouden aan lokale vuurwerkclubs. Deze clubs kunnen, na toestemming van de gemeente, voor en met de buurt het nieuwe jaar inluiden. Verder gebruik van vuurwerk door consumenten wordt hiermee niet meer toegestaan.
-
Palestijnse politici weigeren gesprek met ChristenUnie delegatie
Lees verderDe ChristenUnie fractie brengt momenteel een werkbezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden. Vandaag werden alle geplande afspraken met Palestijnse politici op het laatste moment afgezegd. De ChristenUnie betreurt deze beslissing die om 'politieke redenen' is genomen.
-
Reactie Joël Voordewind aanval VS op Soleimani
Lees verderNa eerdere aanslagen door de Quds Brigade en de steun aan terroristische organisaties die zij heeft gegeven, heeft de ChristenUnie begrip voor een reactie in de richting van deze gewelddadige organisatie. Tegelijkertijd ben ik bevreesd dat een aanval als deze leidt tot verdere escalatie in de regio en de gevolgen die dat kan hebben voor de lokale bevolking.