Frank Visser neemt deel aan debat over ruimtelijk ordening

Campagnetourbus_verkiezingenwoensdag 26 mei 2010 19:30

Het Nederlands Architectuurinstituut organiseert woensdag 26 mei een debat over kwesties die raken aan de ruimtelijke ontwikkeling van ons land.

Hierbij komen de volgende vragen aan de orde: wat zijn de ambities van de politieke partijen ten aanzien van de krachtwijken? Volgen zij de oude lijn en investeren zij in vervangende nieuwbouw, of zetten zij in op een nieuwe koers waarin uitgegaan wordt van renovatie van de bestaande woningvoorraad? Hoe denkt men met het ruimtelijk beleid in te kunnen spelen op de problemen die zich voordoen in krimpgebieden? En welke accenten leggen de verschillende partijen in hun woningbeleid? Met welke maatregelen willen zij de doorstroming op de woningmarkt bevorderen? Speerpunt in de politieke campagnes zijn de voorgestelde bezuinigingen. Welke invloed zullen deze bezuinigingen hebben op ons ruimtelijke beleid? Wordt er getornd aan de hypotheekrente-aftrek? Wat blijft er na deze bezuinigingen over van de ambities van de politieke partijen ten aanzien van de ontwikkeling van een milieuvriendelijk en duurzaam land? Hoe denken zij de mobiliteit in ons land te verbeteren? Kiezen zij voor de uitbreiding van ons wegennet, of investeren zij fors in ons openbaar vervoernetwerk?

Architecten, stedenbouwkundigen, interieur- en landschapsarchitecten, en andere professioneel betrokken partijen uit de bouwwereld zoals ontwikkelaars, woningcorporaties, bestuurders, overheden en academici zullen dit debat gaan volgen. Namens de ChristenUnie zal Frank Visser (nr 32 op de kandidatenlijst) aan dit debat deelnemen. Het debat begint 19.30 uur een vindt plaats in het gebouw van het Nederlands Architectuurinstituut.

En wat vindt u? Welke rol zou de landelijke overheid moeten spelen in de ruimtelijke ontwikkeling van ons land? Zou zij meer sturing moeten geven aan grote infrastructurele projecten als de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, of ziet u meer heil in een de huidige gedecentraliseerde regie? Wat kunnen we leren van de financiële risico’s en enorme vertragingen die deze projecten tot op heden steeds weer met zich mee hebben gebracht? Er zullen keuzes moeten worden gemaakt. De vraag is: waar leggen de politieke partijen hun prioriteiten? Het verkiezingsdebat is een samenwerking tussen het NAi en het Architectuurcentrum AIR en is gratis toegankelijk. Reserveren is wel verplicht. Dit kan via: www.nai.nl/inschrijven

Woensdag 26 mei 2010 - Aanvang: 19.30 uur, kassa open: 18.45 uur - Voertaal: Nederlands
Locatie: NAi Rotterdam, auditorium - Toegang: Gratis. Reserveren verplicht: www.nai.nl/inschrijven

« Terug

Archief > 2010 > mei