Teamtraining

Teamtraining

Het succes van een fractie hangt niet af van individuen maar van het complete team. Een investering in het functioneren als team betaalt zich uit in de successen van de fractie. Want als elk teamlid gemotiveerd doet waar hij goed in is, merk je dat in de effectiviteit van je team.

Omschrijving
Een teamtraining is bij het Opleidingscentrum altijd maatwerk. Want elk team is anders en de achtergronden en vraagstukken kunnen per gemeente of provincie sterk verschillen. Als basis gebruiken we in deze training het DISC gedragsprofiel, een instrument dat inzicht geeft in motivatiefactoren, communicatie- en gedragsstijlen, reactiepatronen en werkwijzen van mensen.

Alle teamleden krijgen een persoonlijk DISC gedragsprofiel en door deze samen te voegen tot een teamprofiel ontstaat er direct zicht op de kracht en kwetsbaarheid van het team en de onderlinge relaties. De volgende stap is het maken van een plan om de samenwerking en effectiviteit te vergroten. Onze gecertificeerde DISC trainers hebben veel politieke ervaring en kunnen je dus optimaal adviseren in jouw politieke context.

Resultaat
Na deze training is de samenwerking binnen het team effectief, kennen teamleden elkaars gedragspatronen en kunnen daar positief mee omgaan. Ook kennen teamleden hun persoonlijke profiel en kunnen van daaruit gemotiveerd aan het werk.