Partijnetwerken

ChristenUnie ledennetwerken

De ChristenUnie wil een vereniging zijn waar verbondenheid én het samen zoeken naar goed beleid voor ons land, een gezamenlijke missie is van alle leden. Hiervoor kent de partij onder andere ledennetwerken. Deze zijn gericht op ontmoeting én op visie- en ideevorming. De netwerken kunnen de (bestuurders van) de partij adviseren en zijn een vraagbaak voor bestuurders en relevante commissies.

Op dit moment werkt de ChristenUnie aan een doorstart van bestaande netwerken en de opstart van een aantal nieuwe netwerken. Op deze site staat vermeld wanneer een nieuw netwerk van start gaat. Een netwerk kan worden opgericht én is georganiseerd aan de hand van een aantal spelregels. Die vindt u hier.

Als u na het lezen van deze pagina’s meer wil weten over de netwerken of als groep ChristenUnie-leden zelf een netwerk wil starten, kunt u contact opnemen met de coördinator partijnetwerken Gerrit van den Berg via netwerken@christenunie.nl

 1. H. Verwey.jpg
  WhatsApp Image 2023-03-10 at 14.22.20.jpeg
  Door Veelkleurig netwerk op 10 maart 2023 om 12:29

  Bijeenkomst: Kansenongelijkheid in de zorg, hoe pakken wij het aan?

  Op 25 maart organiseren we vanuit het Veelkleurig netwerk een bijeenkomst over diversiteit en (kansen)ongelijkheid in de zorg. 

  Lees verder
 2. netwerkbijeenkomst27-01-23-7
  Door Gerdine Kaptijn op 23 februari 2023 om 10:59

  Het goede gesprek over een leefbaar platteland

  Vrijdag 27 januari was de eerste bijeenkomst van Themanetwerk Platteland, Natuur en Landbouw. Ruim 80 leden van de ChristenUnie waren bij elkaar gekomen op de Eemlandhoeve, een prachtige locatie voor deze eerste netwerkbijeenkomst. Het netwerk Platteland, Natuur en Landbouw is opgericht om als leden van de ChristenUnie elkaar te vinden en in gesprek te zijn over dit onderwerp dat in de samenleving sterk gepolariseerd is. Het kernteam heeft het goede, inhoudelijke en respectvolle gesprek voor ogen met de bijeenkomsten.

  Lees verder
 3. WhatsApp Image 2022-11-26 at 14.16.28.jpeg
  1617033309668.jpg
  Door Nathalie Nede op 3 februari 2023 om 09:41

  Welkom bij het Veelkleurig Netwerk

  Het Veelkleurig Netwerk zet zich binnen de ChristenUnie in rondom de thema’s inclusie, diversiteit en erbij horen, zodat christenen van verschillende culture achtergronden zich herkennen en thuis voelen binnen de partij. We vragen aandacht voor deze thema’s, stimuleren bewustwording en geven praktische tips en handvatten over hoe om te gaan met deze thema’s.

  Lees verder