Nieuws

 1. Zetels Tweede Kamer 16-9.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 3 juli 2024

  Kies voor goed samenleven, stop met de samenlevingsboetes

  Vanzelfsprekend allereerst felicitaties aan de leden van dit nieuwe kabinet. Alle ministers en staatssecretarissen zijn vanaf gisteren dienaren van de Kroon. Dienaar zijn van de Kroon, dat is een zware verantwoordelijkheid, die verder reikt dan partijbelang, maar gaat over het hele land, van jong tot oud, van rijk tot arm, van Groningen tot Goes, van Bonaire tot Barneveld. In het bijzonder is dit een verantwoordelijkheid voor minister-president Schoof. De minister-president sprak over Luisteren én doen. Dat is belangrijk. Denk een van de belangrijkste eigenschappen in de politiek is luisteren. Daar begint het mee, met anderen in de ogen kijken. En ja, dan is het ook belangrijk dat je gaat doen. Maar wat je dan gaat doen, dat is afhankelijk van je visie en je kompas. Welke samenleving heb je voor ogen?

  Lees verder

  Labels:

 2. visiebeeldCU.jpg
  Roel Kuiper 2018 - Foto: Anne Paul Roukema
  Door Roel Kuiper op 28 juni 2024

  Analyse Commissie Partijvisie

  De commissie schreef de afgelopen maanden als beginstap een analyse. Die wordt deze week gepubliceerd in Groen, het studieblad van de Groen van Prinstererstichting, ons Wetenschappelijk Instituut.

  Lees verder
 3. Topbanner logo gecentreerd.jpg
  05 Pieter Grinwis.jpg
  Door Pieter Grinwis op 28 juni 2024

  Brede coalitie van maatschappelijke organisaties, bedrijven en politieke partijen in verzet tegen aanslag op giftenaftrek

  De coalitie die zich verzet tegen de voorgenomen aanslag door het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB op de giftenaftrek breidt zich in rap tempo uit. Sinds de start van de petitie 'Red de giftenaftrek' enkele weken terug door een aantal maatschappelijke organisaties, bedrijven en de ChristenUnie is deze inmiddels al meer dan 30.000 keer ondertekend en zijn er vele tientallen maatschappelijke organisaties en bedrijven bijgekomen. Vandaag voegen zich daar ook een aantal politieke partijen bij: CDA, D66, GroenLinks-PvdA, JA21 en SGP. Wat al deze organisaties verbindt is dat ze geven om de samenleving en daarom fel tegenstander zijn van het zetten van de botte bijl in de giftenaftrek.

  Lees verder
 4. Don in de Kamer 2
  Don vierkant
  Door Don Ceder op 21 juni 2024

  Nareis-op-nareis bleek fabel-op-fabel

  Waarom staan we hier? Niet omdat we de kabinetsval willen reconstrueren. Niet omdat we de verschillende visies op asiel weer duidelijk willen maken.  

  We staan hier omdat de minister van Justitie tot op heden geen opheldering aan de Kamer heeft gegeven over haar herhaaldelijke onjuiste uitspraken over nareis-op-nareis.

  Lees verder

  Labels:

 5. 20220312-Cu Campagne dag-23.jpg
  Ankie van Tatenhove cirkel portret.png
  Door Ankie van Tatenhove op 13 juni 2024

  Voordracht Eppo Bruins als minister namens NSC

  Het Landelijk Bestuur ontving het bericht dat Eppo Bruins zal worden voorgedragen als minister namens NSC.

  Eppo heeft, onder andere als Kamerlid, veel voor de ChristenUnie betekend en veel vertrouwen genoten. Wij betreuren zijn keuze om toe te treden tot een kabinet dat er niet namens de ChristenUnie zit.

  Lees verder
 6. Topbanner landingspagina.jpg
  Ankie van Tatenhove cirkel portret.png
  Door Ankie van Tatenhove op 10 juni 2024

  Dit was niet de uitslag waarop we hadden gehoopt

  Kort en goed: dit was niet de uitslag waarop we hadden gehoopt. We zijn dicht bij een volle zetel gekomen. Bijna 180.000 mensen gaven de ChristenUnie opnieuw hun vertrouwen. Aan iedereen die op onze partij heeft gestemd: heel hartelijk bedankt!
  Lees verder
 7. 20240316-CU-Congres-Apeldoorn-lowres-18.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 7 juni 2024

  Bedankt voor je stem!

  Op 6 juni waren de verkiezingen voor het Europees Parlement. De opkomst was met 46,8 procent hoog. We vroegen onze Europees lijsttrekker Anja Haga naar een eerste reactie naar aanleiding van de exitpolls.

  Lees verder

  Labels: ,

 8. Topbanner logo gecentreerd.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 4 juni 2024

  Binnen een dag meer dan 10.000 handtekeningen voor petitie: red de giftenaftrek!

  Binnen een dag hebben meer dan 10.000 mensen de petitie van de ChristenUnie ondertekend. Ook vele goede doelen en organisaties hebben zich de afgelopen uren aangesloten bij de actie. Samen met een groot aantal goede doelen en bedrijven kwam de ChristenUnie gistermiddag met een breed ondertekende petitie om de giftenaftrek in stand te houden. 

  Lees verder
 9. Topbanner logo gecentreerd.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 3 juni 2024

  ChristenUnie slaat handen ineen met groot aantal goede doelen en bedrijven: red de giftenaftrek!

  De ChristenUnie komt, samen met een groot aantal goede doelen en bedrijven met een breed ondertekende petitie om de giftenaftrek in stand te houden. In de brede coalitie zijn ook een groot aantal christelijke organisaties vertegenwoordigd: o.a. Leger des Heils, PKN, ZOA, Open Doors, Woord en Daad, Dorcas, tot Heil des Volks en Compassion.

  Lees verder
 10. 20240316-CU-Congres-Apeldoorn-lowres-18.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 28 mei 2024

  ChristenUnie(k) in Europa

  Er is geen partij zoals de ChristenUnie in het Europees Parlement. De ChristenUnie is uniek! Anja Haga is lijsttrekker voor Europa en we vroegen haar wat de 10 punten zijn, waar de partij voor staat in Europa.

  Lees verder