Nieuws

 1. Vak onderwijs
  eppobruins2018
  Door Eppo Bruins op 25 januari 2021

  Iedere leerling een diploma

  Hoera! Je hebt hard gewerkt, je vakken gehaald en je mag je handtekening onder een diploma zetten. Erkenning voor je inzet, klaar voor de toekomst.

  Elke leerling krijgt na zijn of haar opleiding een diploma. Behalve als je op het praktijkonderwijs zit. Ik vond dat onterecht en daarom schreven we in het Regeerakkoord van 2017: “Praktijkonderwijs is een afzonderlijke en volwaardige schoolsoort. Dit wordt tot uitdrukking gebracht doordat steeds meer leerlingen na afronding een tastbaar bewijs krijgen van hetgeen ze hebben geleerd.” Iedere dag werken zo’n 30.000 ‘PrO-leerlingen’ op hun eigen manier aan hun eigen toekomst. Zij verdienen een diploma. Zij verdienen erkenning.

  Lees verder
 2. Rechter
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 22 januari 2021

  Geef iedereen kans op een advocaat

  Machteloos voel je je. De belastingdienst zet je toeslag stop en je weet niet wat je daar tegen kunt doen. Geld om een advocaat in te huren heb je niet. Op een sociaal advocaat, die je helpt tegen een lager tarief, heb je geen recht. De overheid vindt namelijk dat je dit probleem zelf moet oplossen. Je kunt geen kant meer op. 

  Lees verder
 3. Ziekenhuisbed.jpg
  carladikfaber2018
  Door Carla Dik-Faber op 22 januari 2021

  Als de grenzen van de zorg in zicht komen

  Of je wilt of niet, deze weken worden we allemaal bepaald bij het belang – en de ingewikkeldheid – van medische ethiek. Want wat is eigenlijk ‘goede zorg’, als de zorg het niet meer aan kan?

  Lees verder
 4. Treinstation
  carladikfaber2018
  Door Carla Dik-Faber op 22 januari 2021

  Engelen bestaan

  Soms kan het ongemakkelijk voelen, omdat je ineens in de belangstelling staat. Een compliment aanvaarden is zo makkelijk nog niet. Maar dat geldt ook voor een complimentje geven. Misschien komt dat door onze calvinistische volksaard?

  Lees verder

  Labels:

 5. Mensgerichte economie.jpg
  eppobruins2018
  Door Eppo Bruins op 21 januari 2021

  Reactie op economisch steunpakket

  Goed dat het kabinet in deze zware tijd opnieuw een massief steunpakket presenteert voor de economie en werkgelegenheid. Veel bedrijven zijn door hun buffers heen en moeten nog door deze periode heen geholpen worden. Op deze manier houden we zoveel mogelijk bedrijven overeind en blijven zoveel mogelijk banen behouden. Het is mooi dat hier nu ook uitdrukkelijk kleine ondernemers en starters in worden meegenomen. Dit geeft perspectief voor ondernemers, werknemers en hun gezinnen in deze zware lockdown.

  Lees verder
 6. Carla 21 jan
  carladikfaber2018
  Door Carla Dik-Faber op 21 januari 2021

  Bijdrage coronadebat 21 januari

  Er zijn dalende besmettingscijfers, maar we kunnen ons daar zeker niet mee rijk rekenen. Verschillende mutanten van het virus grijpen onvoorspelbaar om zich heen.

  Lees verder
 7. Gert-Jan Segers - Foto: Anne-Paul Roukema
  gertjansegers2018
  Door Gert-Jan Segers op 19 januari 2021

  Ongekend onrecht: als de overheid geen menselijk gezicht heeft

  Ik heb verhalen van verschillende gedupeerde ouders gehoord en iedere keer maken ze indruk. Zoals vorige week nog, van een vrouw die in 2012, het jaar dat ik zelf Kamerlid werd, een eerste brief kreeg van de Belastingdienst. Daarna al haar bonnetjes heeft ingeleverd, verschillende keren met plastic tassen vol met bewijsmateriaal naar de Belastingdienst zelf is toegegaan. Heeft gebeld, heeft gemaild, heeft gesmeekt, en allemaal tevergeefs. Ze moest tienduizenden euro’s terugbetalen, kreeg problemen met haar woningcorporatie, is ontslagen, heeft haar werk verloren. Ze kreeg problemen met de schuldhulpverlening omdat ze was aangemerkt als fraudeur. Omdat ze de verdenking van fraude op zich gelaten, kwam ze daar niet voor in aanmerking. En ze kon zichzelf niet aanvullend verzekeren. Jarenlang kon ze niet naar de tandarts. Door de stress kreeg ze ernstige fysieke klachten.

  Lees verder

  Labels:

 8. moria.jpg
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 19 januari 2021

  Gemengde gevoelens

  Vandaag werd meer bekend over de definitieve uitwerking van de afspraken die zijn gemaakt om veiligheid te bieden aan de kwetsbare vluchtelingen. Ik heb hier gemengde gevoelens over.

  Lees verder
 9. kinderopvangtoeslag
  gertjansegers2018
  Door Gert-Jan Segers op 18 januari 2021

  We zijn vergeten dat we allemaal kleine krabbelaars en struikelende stuntelaars zijn

  Als de overheid niet onderworpen is aan het recht, dan is er geen verschil meer met een roversbende, schreef Augustinus ooit. De overheid kan een monster zijn. De overheid kan jarenlang en stelselmatig ouders vermalen met onmogelijke eisen, hoge terugvorderingen en beslaglegging. De overheid kan genadeloos zijn door zich doof te houden voor mensen die ten einde raad zijn. Inmiddels weten we dat onze bloedeigen Nederlandse overheid zich inderdaad heeft gedragen als een monster. En dat monster hebben wij zelf gebaard.

  Lees verder

  Labels:

 10. Binnenhof
  gertjansegers2018
  Door Gert-Jan Segers op 15 januari 2021

  Een ingrijpend, maar juist besluit

  Soms weet je dat je een belangrijke politieke beslissing alleen maar op grond van je eigen, diepste overtuiging kunt nemen. En daarna dan samen met de fractie en de eigen bewindspersonen op grond van ook hún eigen morele kompas. Dan weet je dat je alle peilingen en politieke overwegingen zoveel mogelijk terzijde moet schuiven en moet doen waarvan je gelooft dat het echt het goede is.

  Lees verder

  Labels: