Blog

 1. Kolencentrale
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 7 december 2017

  ChristenUnie en D66: Start nu met sluiten kolencentrales

  ChristenUnie Kamerlid Carla Dik-Faber en D66 Tweede Kamerlid Rob Jetten willen dat alle kolencentrales in Nederland sluiten. Dit is winst voor het klimaat en voor onze gezondheid. 

  Lees verder
 2. Asielzoekerscentrum.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 5 december 2017

  ChristenUnie: uitvoering kinderpardon op de voet volgen

  De ChristenUnie-fractie in de Tweede Kamer gaat staatssecretaris Harbers op de voet volgen bij de uitvoering van het kinderpardon. Vorige week deed de staatssecretaris de toezegging om het kinderpardon zorgvuldig, in alle redelijkheid en met oog voor de individuele zaak uit te voeren.

  Lees verder

  Labels:

 3. Vlag Israël.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 4 december 2017

  ChristenUnie wil opheldering over steun Nederland anti-Israël motie

  ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind wil opheldering over het stemgedrag van Nederland in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Afgelopen donderdag werd tijdens deze vergadering gestemd over de status van Jeruzalem. 151 landen – waaronder Nederland – stemden voor een anti-Israël resolutie. Voordewind stelt hierover schriftelijke vragen aan minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken.

  Lees verder
 4. Inrichting.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 30 november 2017

  ChristenUnie: 1 miljoen voor vrijwilligerswerk in gevangenis

  De ChristenUnie pleit voor een duidelijke inzet van het gereserveerde budget voor vrijwilligerswerk onder gedetineerden. Vandaag spreekt de Kamer over de begroting van Justitie en Veiligheid. Tijdens deze begroting dient ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf hiervoor een amendement in.

  Lees verder
 5. Baby
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 29 november 2017

  Symposium 4 december: Onbedoelde zwangerschap en de kerk. Blijdschap? Schaamte? Abortus?

  In Nederland worden jaarlijks 30.000 zwangerschappen afgebroken. Ook onder christenen komen onbedoelde zwangerschappen voor. Toch wordt daar weinig over gesproken. De ChristenUnie en de VBOK willen dat gesprek wél voeren. Met een symposium tijdens de Week van het Leven geven Carla Dik-Faber (ChristenUnie) en Arthur Alderliesten (VBOK) daartoe een aanzet.

  Lees verder
 6. Landmacht, militairen.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 28 november 2017

  ChristenUnie: weerbaarheid militairen versterken

  De ChristenUnie wil de weerbaarheid van militairen versterken. Dinsdag stemde de Kamer voor een motie van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind om de deelname aan de geestelijke vormingsconferenties voor militairen te stimuleren. In deze motie pleit Voordewind voor conferenties waar toekomstige officieren van de landmacht geestelijke vorming krijgen.

  Lees verder
 7. Facebook-omslagfoto
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 27 november 2017

  Foto's & video's 36e Partijcongres in Nijkerk

  Dit weekend mochten we ruim 650 bezoekers verwelkomen op het 36e Partijcongres in Nijkerk. Bekijk hier enkele foto's van dit historische congres en de speeches van Gert-Jan Segers en Carola Schouten.

  Lees verder

  Labels:

 8. 20160204-CU-TweedeKamerfractie-hires-29467
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 24 november 2017

  ChristenUnie blij met extra geld in begroting van Justitie en Veiligheid

  Er komt extra geld voor uitstapprogramma’s prostituees, voorkomen van vechtscheidingen en het bevorderen van vrijwilligerswerk onder gevangenen. Voor de ChristenUnie belangrijke afspraken worden nu concreet gemaakt in de begroting van het ministerie van Justitie en Veiligheid, bleek vrijdag na de ministerraad.

  Lees verder

  Labels:

 9. topbanner stieneke vd graaf - 944x390
  stieneke van der graaf portret
  Door Stieneke van der Graaf op 15 november 2017

  Maidenspeech

  Voor wie sta ik hier? Voor wie staan wij hier? Dat is de vraag die ik mijzelf stel nu ik hier voor het eerst namens de ChristenUnie het woord voer. Twee weken geleden werd ik beëdigd als Kamerlid en vandaag mag ik hier al staan, op een voor mij ook speciale dag.

  Lees verder
 10. Bijbel in Kenia Kerk 2.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 13 november 2017

  Meer geld voor godsdienstvrijheid

  De ChristenUnie wil dat de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken godsdienstvrijheid een speerpunt van zijn beleid maakt en wil hiervoor vanuit het mensenrechtenfonds meer geld reserveren. ChristenUnie-Kamerlid Voordewind doet dat voorstel morgen tijdens het debat over de begroting van Buitenlandse Zaken en krijgt daarbij steun van de gehele coalitie.

  Lees verder