Nieuws

 1. jonathan-sanchez-kMrOVw9lPQE-unsplash.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 24 mei 2023

  Oog voor het ongeboren leven en vrouwen in een noodsituatie – over het burgerinitiatief abortus is geen misdaad

  Vandaag spreken we in de Kamer over een intens moeilijk en heftig onderwerp. Dat sommigen van ons ook confronteert met verdriet in ons leven. 

  Lees verder
 2. Gezinnen.jpg
  04 Don Ceder.jpg
  Door Don Ceder op 17 mei 2023

  Het belang van het gezin voorop bij de herziening van de kinderopvang

  Vorige week werden aan de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid twee petities uitgereikt. Eén over het kinderopvangstelsel en één naar aanleiding van de ‘Week van het gezin’. Beide hebben te maken met een groot vraagstuk, namelijk hoe gezinnen de balans tussen thuis, betaald- en vrijwilligerswerk en vrije tijd combineren. 

  Lees verder
 3. Bassischool
  portret nico.jpg
  Door Nico Drost op 16 mei 2023

  Hoop voor het onderwijs

  Bijzonder om hier met elkaar te mogen zijn. Goed om elkaar te treffen, rond de woorden van onze God, in gebed voor elkaar en voor ons land. Belangrijk om ons te blijven realiseren dat het niet in alle landen op de wereld in deze vrijheid mogelijk is. Wat mooi om te zien dat ook de jeugd, waar we het vanmiddag in bijzonder over hebben, in grote getale aanwezig is.

  Lees verder
 4. Microscoop.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 11 mei 2023

  Het leven is vanaf het prille begin tot aan het einde beschermwaardig

  Het leven is vanaf het prille begin tot aan het einde beschermwaardig. Daar moet wetgeving die gaat over de randen van het leven uitdrukking aan geven. Want elk leven is kostbaar, is een geschenk. Vandaag publiceren VVD en D66 hun plannen rondom het verruimen van de embryowetgeving.

  Lees verder

  Labels:

 5. Bos.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 26 april 2023

  Samen beter zorgen voor de schepping

  Sinds de ChristenUnie in het kabinet zit is het roer omgegaan: als land nemen we zorg voor de schepping eindelijk écht serieus. Dat is heel hard nodig en daar zijn we ambitieus in. Ook vandaag komt het kabinet met een groot pakket aan maatregelen om als land ‘schoner’ te worden en de klimaatdoelen ook daadwerkelijk te halen. Daarmee verdubbelen we zo ongeveer de inzet die we in het coalitieakkoord hadden afgesproken. Daarmee kunnen we de komende tijd aan de slag.
  Lees verder
 6. Snapchat.jpg
  portret nico.jpg
  Door Nico Drost op 19 april 2023

  Nep of echt? Bescherm onze kinderen tegen ChatGPT

  Als Tweede Kamerlid zet ik mij in voor een goede bescherming van onze kinderen op sociale media. Je weet vast wel hoe ik denk over Tiktok bijvoorbeeld.. Daar bind ik al langer de strijd tegen aan. Maar wat me nu voor nieuws bereikte.. een bizarre nieuwe functie van Snapchat. Namelijk: My AI, een functie waarbij gebruikers van Snapchat nu ook kunnen chatten met een chatbot.

  Lees verder

  Labels: ,

 7. Incasso-industrie
  04 Don Ceder.jpg
  Door Don Ceder op 18 april 2023

  Incasso-industrie: kapot duur?!

  Als er één ding is dat mij is bijgebleven uit mijn tijd als sociaal advocaat is het dat het duur is om geen geld te hebben. Ik heb jarenlang gezien hoe mensen in een financieel moeras verdwijnen en hoe dat gezinnen verscheurt. Hoe malafide incassobureaus intimideren en misbruik maken van het gebrek aan kennis van mensen over wettelijke regels. Hoe kwetsbare mensen uit huis gezet worden, terwijl de kosten die op de samenleving afgewenteld worden vele malen groter zijn dan de betalingsachterstand die is ontstaan.

  Lees verder
 8. Oud en jong.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 14 april 2023

  Over liefdevolle zorg voor kinderen die zullen sterven

  Het is intens verdrietig als een jong kind – vaak niet ouder dan 6 jaar – bijna zal overlijden, laat staan dat dat in de laatste dagen gepaard gaat met veel pijn, veel lijden. In dat soort situaties word ik allereerst stil; want in dat verdriet past terughoudendheid. En het is ook een illusie dat de overheid zulk hevig lijden weg kan nemen. Hoe graag we ook zouden willen dat een kind geneest, bij ons kan zijn, soms is er de verdrietige gebrokenheid dat dit niet zo kan zijn. Maar ook dan geven de vertrouwde waarden uit de christelijke ethiek ons wel een richting, zoals barmhartigheiden liefdevolle zorg.

  Lees verder

  Labels:

 9. co2.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 14 april 2023

  Reactie OVV rapport

  De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft vandaag een stevig rapport opgeleverd. Hierbij mijn reactie:

  Lees verder
 10. Foto Nico debat Groningen.png
  portret nico.jpg
  Door Nico Drost op 12 april 2023

  Een ereschuld aan de Groningers

  Ik heb iets meegenomen. Deze plaat. Dit is de kerk in Loppersum. En ik kreeg deze plaat van de koster van die kerk onder voorwaarde, zei die er duidelijk bij, dat ik deze plaat op mijn kamer zou ophangen. En dat heb ik gedaan en ik laat hem hier nu ook aan heel Nederland zien, dus ik denk dat ik mijn belofte aan hem zeker heb ingelost. Maar je moet weten dat die kerk op dit moment in de steigers staat. Vanwege de aardbevingsschade.

  Lees verder