Nederland kan alleen bijdragen aan vrede als het Israël én de Palestijnen serieus neemt en op een rechtvaardige manier behandelt.
Dit voorjaar diende ik een motie in die het kabinet vroeg om naast een OMT ook een IMT in te stellen. Een Impact Management Team. Daar zou een bedrijfskundige in kunnen zitten, een pedagoog, een jongerenwerker, en daarmee zou een bredere afweging kunnen worden gemaakt naast het OMT.
Het besluit om te komen tot de invoering van de avondklok was echt wel een lastig besluit, ook voor ons in de Kamer, want bij de coronawet werd het uit de juridische gereedschapskist halen van deze nieuwe maatregel niet voorzien.
Ik ben opgegroeid in een grotendeels Surinaamse omgeving. Sinds ik mij kan herinneren staat Keti Koti, de nationale feestdag van de afschaffing van de slavernij, voor drie dingen: herdenking van de slavernij, viering van de afschaffing, maar ook een jaarlijkse pijnlijke herinnering aan het feit dat de overheid opnieuw niet bereid is gebleken haar excuses aan te bieden.
Vandaag is de zitting van het hoger beroep van het Pakistaanse christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta geschorst. Een volgende datum is niet gegeven. ChristenUnie en HVC, die in de aanloop naar de zitting onder andere middels een petitie bij de Pakistaanse ambassadeur en de Nederlandse overheid aandacht hadden gevraagd voor het paar, noemen deze situatie “zeer teleurstellend”. De advocaat van het echtpaar, Saif ul-Malook geeft aan: “De rechters zijn te bang om te beslissen in een zaak over godslastering.” ChristenUnie en HVC roepen de Pakistaanse overheid op om het echtpaar alsnog zo snel mogelijk vrij te laten.
Corona is een clusterbom in onze samenleving. Er is weinig dat ons leven op dit moment meer beïnvloedt én ons onderling meer verdeelt dan Corona. Ik krijg ook veel berichten van jullie over keuzes in deze crisis. En omdat ik recht wil doen aan jullie indringende vragen schrijf ik dit langere blog en wil ik iets te delen van m’n dilemma’s en onze eigen keuzes. En ik hoop dat je me tot het einde kunt volgen.