ChristenUnie App

Of je nu raadslid, secretaris van een afdeling, burgemeester, Tweede Kamerlid, campagnevrijwilliger of gewoon lid bent, iedereen die een functie voor de ChristenUnie heeft of deel uitmaakt van een partijnetwerk, vindt elkaar online op de ChristenUnie Community. Kom als actief ChristenUnie-lid in contact, stel vragen, reageer op berichten, deel kennis of ga de discussie aan binnen je community.

Download de app op je smartphone

Wil je de Community in je broekzak, download de ChristenUnie-app om ook op je telefoon toegang te krijgen tot alle functionaliteiten van deze besloten community op het ChristenUnie-Intranet, waar je je ook bevindt. Ontvang pushnotificaties bij nieuwe berichten en reacties.

Voor wie mee wil bidden voor de ChristenUnie

Wil je bidden voor de overheid dan kun je lid worden van de ChristenUnie-community 'Gebed'. Deze vrijwilligers worden via de app bemoedigd tot gebed voor de politiek. Zie hieronder hoe je de berichten in de app ontvangt.

Hoe kan ik de app downloaden?

Om mee te kunnen doen heb je een iPhone of een Android-smartphone nodig. De app is niet te gebruiken op een tablet.

Download de app voor iPhone (vanaf iOS 9.3) in de App Store: https://apps.apple.com/us/app/christenunie/id1531164413

Download de app voor Android (vanaf versie 6) in de Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.christenunie.community

Heb je een tablet of heb je een smartphone met verouderde software? Dan is het helaas niet mogelijk om de app te downloaden, excuus hiervoor. Wij leggen de grens bij iOS 9.3 en Android 6 omdat het voor toestellen die ouder zijn moeilijker is om nieuwe technieken te ondersteunen. Lees hier hoe je op andere manieren toch een bijdrage kan leveren aan onze campagne. 

Hoe log ik in op de app?

In de app log je als lid in met je lidgegevens.

Weet je je gebruikersnaam en/of wachtwoord niet, vraag deze dan op via wachtwoord.christenunie.nl

Waarom zou ik de app als lid downloaden?

Campagnevoeren doe je met elkaar! Deze app helpt ons om onze leden zo snel mogelijk op de hoogte te houden van campagnenieuws en om onze boodschap in het hele land te delen.

Nadat je de app hebt geïnstalleerd ontvang je tijdens verkiezingscampagnes regelmatig updates vanuit het landelijke campagneteam (zet wel je meldingen aan!). We informeren je in deze app bijvoorbeeld over online acties, kijktips waar onze kandidaten te zien zijn, informeren je over bijeenkomsten en attenderen je op polls.

Hoe krijg ik toegang tot de inhoud van de app?

De ChristenUnie-app geeft toegang tot de verschillende ChristenUnie-communities met één of meerdere kanalen.

Afhankelijk van je interesse, rol of functie voor de ChristenUnie zie je in de app berichten van één of meerdere communities.

Gebed

Wil je bidden voor de overheid, meld je dan aan via www.christenunie.nl/doemee en vul in dat je lid wilt zijn van het gebedsteam. Je krijgt dan toegang tot de community 'Gebed' in de app.

Intranet voor bestuurders (politici), bestuursleden van afdelingen en campaigners

Als je een functie als bestuurder, bestuurslid of campaigner voor de ChristenUnie vervult heb je ook toegang tot de community van het Intranet en daarmee toegang tot verschillende kanalen, waaronder het Campagnekanaal. Deze toegang wordt op basis van je functie toegekend.

Ledennetwerken

Maak je als ChristenUnie-lid deel uit van een partijnetwerk van de ChristenUnie, dan heb je in de app toegang tot de online community van dit netwerk. Meer over partijnetwerken op www.christenunie.nl/netwerken.

Waar vind ik in de app de berichten?

Gebed

Als je in de app inlogt (en je hebt toegang tot de community Gebed gekregen), zie je op de tab ‘Community’ allereerst het actuele verkiezingsnieuws (als je geen functie voor de ChristenUnie vervult) of de berichten van de interne community Intranet (als je wel een functie voor de ChristenUnie vervult).

App tab Home tab community2.png

Je vindt de actuele gebedspunten (berichten van de community gebed) door in de tab ‘Community’ naar het menu te gaan (3 horizontale streepjes).

App tab Community menu.png

Klik daarop het kanaal ‘Gebed’.

In de app in de tab ‘Notificaties’ vind je ook de notificaties die horen bij de meest recente berichten in ‘Gebed’.

Intranet voor bestuurders (politici), bestuursleden van afdelingen en campaigners

Heb je toegang tot de kanalen van het Intranet, dan zie je in de app bij de tab ‘Community’ een tijdlijn van de berichten van de Intranet-kanalen waar je toegang toe hebt.

App tab Home tab community2.png

In de app in de tab ‘Notificaties’ vind je ook de notificaties die horen bij de meest recente berichten in de kanalen van het Intranet.

Ledennetwerken

Maak je deel uit van een ledennetwerk, dan zie je in de app bij de tab 'Community' een tijdlijn van de berichten van de community van dat netwerk. Ga hiervoor in de tab ‘Community’ naar het menu (3 horizontale streepjes) en klik daarna op een van de kanalen onder het netwerk.

App tab Community menu.png

Hoe ontvang ik meldingen van de app (of hoe zet ik die weer uit)?

In de app zelf zie je op het tabblad ‘Notificaties’ altijd de meldingen van de meest recente berichten van alle communities en kanalen waar je toegang toe hebt.

App tab Home tab Notificaties.png

Bij het installeren van de app word je gevraagd of je berichten wilt ontvangen. Als je kiest voor het toestaan van berichten, ontvang je van de app iedere keer dat er een nieuw bericht wordt geplaatst een melding. Deze meldingen starten zodra je een eerste bericht van het betreffende kanaal hebt aangeklikt (om het hele bericht te lezen).

Het afmelden van meldingen per app kan (nog) niet per kanaal waar je toegang toe hebt. Je kunt bij de instellingen van je telefoon de berichtgeving (meldingen) voor de ChristenUnie-app in zijn geheel uit- (of aan-)zetten.

Hoe meld ik mij aan voor notificaties per e-mail?

Gebed

Wil je ook notificaties per e-mail ontvangen, ga dan naar de webversie van de community ‘Gebed’ (www.christenunie.nl/community-gebed). Log daar in met dezelfde inloggegevens als waarmee je ook bent ingelogd op de app. Op deze manier zijn notificaties per e-mail ingeschakeld. Uitschakelen kan ook hier, nl. door bovenaan de tijdlijn te klikken op de instellingen (3 verticale puntjes en streepjes, zie afbeelding hierboven) en te kiezen voor ‘E-mailnotificaties uitschakelen’.

Intranet voor bestuurders (politici), bestuursleden van afdelingen en campaigners

Wil je ook notificaties per e-mail ontvangen, ga dan naar de webversie van de community ‘Intranet’ (intranet.christenunie.nl). Log daar in met dezelfde inloggegevens als waarmee je ook bent ingelogd op de app. Volg je een kanaal in deze community, dan wordt e-mailnotificaties automatisch ingeschakeld. Wil je dus e-mailnotificaties ontvangen, volg dan het betreffende kanaal (klik op het kanaal aan de linkerkant en vervolgens boven de tijdlijn op ‘Volgen’).

Kanaal volgen.png

Uitschakelen van e-mailnotificaties kan ook bij dit kanaal, nl. door bovenaan de tijdlijn te klikken op de instellingen (3 verticale puntjes en streepjes, zie afbeelding hier boven) en te kiezen voor ‘E-mailnotificaties uitschakelen’. Of via je Communityprofiel, in het midden bij het tabblad 'Kanalen'.

Je kunt een kanaal nog wel blijven volgen als je e-mailnotificaties uitschakelt.

Ledennetwerk

Wil je ook notificaties per e-mail ontvangen, ga dan naar de webversie van de community van je netwerk. Log daar in met dezelfde inloggegevens als waarmee je ook bent ingelogd op de app. Op deze manier zijn notificaties per e-mail ingeschakeld. Uitschakelen kan ook hier, nl. door bovenaan de tijdlijn te klikken op de instellingen (3 verticale puntjes en streepjes, zie afbeelding hierboven) en te kiezen voor ‘E-mailnotificaties uitschakelen’.

Hoe meld ik mij af voor notificaties per e-mail?

Gebed

Wil je geen notificaties per e-mail meer ontvangen, ga dan naar de webversie van de community ‘Gebed’ (www.christenunie.nl/community-gebed). Log daar in met dezelfde inloggegevens als waarmee je ook bent ingelogd op de app. Uitschakelen voor notificaties per e-mail kan hier, nl. door bovenaan de tijdlijn te klikken op de instellingen (3 verticale puntjes en streepjes, zie afbeelding hierboven) en te kiezen voor ‘E-mailnotificaties uitschakelen’.

Intranet voor bestuurders (politici), bestuursleden van afdelingen en campaigners

Wil je notificaties per e-mail uitschakelen, ga dan naar de webversie van de community ‘Intranet’ (intranet.christenunie.nl). Log daar in met dezelfde inloggegevens als waarmee je ook bent ingelogd op de app. Klik aan de linkerkant onder je naam op 'Communityprofiel' en ga In het midden naar het tabblad 'Kanalen'. 

Communityprofiel-kanalen

Uitschakelen van de e-mailnotificaties doe je door achter het gewenste kanaal te klikken op de knop ‘E-mailnotificaties uitschakelen’.

Je kunt een kanaal nog wel blijven volgen als je e-mailnotificaties uitschakelt (volgen wil zeggen dat de berichten van een kanaal direct in het overzicht op de startpagina van Intranet te zien zijn).

Ledennetwerken

Wil je geen notificaties per e-mail meer ontvangen, ga dan naar de webversie van de community van je netwerk. Log daar in met dezelfde inloggegevens als waarmee je ook bent ingelogd op de app. Uitschakelen voor notificaties per e-mail kan hier, nl. door bovenaan de tijdlijn te klikken op de instellingen (3 verticale puntjes en streepjes, zie afbeelding hierboven) en te kiezen voor ‘E-mailnotificaties uitschakelen’.

Hoe kan ik nog meer meedoen aan de campagne?

Help je mee met onze verkiezingscampagne? We zoeken enthousiaste vrijwilligers voor veel verschillende taken. Bijvoorbeeld om social media berichten te delen, verkiezingsposters op te hangen of om flyers uit te delen. Verder zijn er chauffeurs nodig, vrijwilligers voor het belteam, partijbureau vrijwilligers voor receptie en post verzending en natuurlijk bidders voor de gebedsteams. Meedoen? Meld jezelf dan nu aan!