Initiatiefwet: 2% NAVO-norm in de wet

Zetels Tweede Kamer.jpg
Don vierkant
Door Don Ceder op 23 mei 2024 om 11:05

Initiatiefwet: 2% NAVO-norm in de wet

De overheid heeft de grondwettelijk taak om onze veiligheid te verzorgen. We werken daarom altijd aan goed beleid om onze veiligheid op orde te houden. Dat begint bij onze eigen defensie, die in de eerste plaats werkt aan het beschermen van onze eigen bevolking en in NAVO-verband bijdraagt aan vrede en stabiliteit op ons continent en in de wereld.

Bij een sterke defensie horen natuurlijk voldoende financiën, ieder jaar opnieuw en niet afhankelijk van hoe de politieke wind waait. Daarom dient de ChristenUnie deze week samen met SGP, VVD, CDA, Volt, BBB, NSC, D66 en JA21 een initiatiefwet in om de 2% NAVO-norm bij onze nationale uitgaven in de wet vast te leggen. Zo investeren we structureel in onze veiligheid, en weet ons defensiepersoneel dat het op de steun van de overheid kan rekenen.

ChristenUnie-Tweede Kamerlid Don Ceder:
“We zien allemaal de onrust in de wereld. Dat moet ons doen beseffen: vrede en veiligheid zijn er niet zomaar, daar moet je hard voor werken. Ik heb grote bewondering voor de mensen die zich binnen defensie dag en nacht inzetten voor onze veiligheid. Zij verdienen steun van de overheid. Ik ben blij dat we daar deze week een grote stap voor zetten.”

Labels: ,