Berichten geschreven door Mirjam Bikker

 1. Mirjam Bikker uitslagenavond.jpeg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 22 november 2023

  Het fundament van de ChristenUnie heeft nooit gelegen in macht, maar in idealen

  “Wat ben ik dankbaar dat zoveel tienduizenden mensen stem hebben geven aan de ChristenUnie. Het is nog even spannend. Exit-polls geven niet altijd een betrouwbaar beeld van de daadwerkelijke uitslagen, dat is de afgelopen jaren gebleken. Het is nog even tussen hoop en vrees of het 3 of 4 zetels worden". 

  Lees meer over "Het fundament van de ChristenUnie heeft nooit gelegen in macht, maar in idealen"
 2. CU Campagne _ Ede - Coalitie Samenleving - Opus56fotografie.nl -131 - 3325 -_.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 6 november 2023

  ChristenUnie opent meldpunt voor mantelzorgers

  De ChristenUnie opent maandag een digitaal meldpunt voor mantelzorgers. Het meldpunt heeft tot doel om meer en beter inzicht te krijgen waar mantelzorgers tegenaan lopen. Mantelzorgers hebben ook goed zicht op wat er in de zorg misgaat. Dat is juist nu nodig met het oog op de vergrijzing en personeelstekorten in de zorg. De ChristenUnie neemt het initiatief in samenwerking met de partners van Coalitie Samenleving. 

  Lees meer over "ChristenUnie opent meldpunt voor mantelzorgers"
 3. CU Campagne _ Ede - Coalitie Samenleving - Opus56fotografie.nl -131 - 3325 -_.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 3 november 2023

  Samenwerken voor mantelzorgers met Coalitie Samenleving

  Gisteren is op initiatief van de ChristenUnie een nieuwe politieke en maatschappelijke samenwerking gesmeed; de Coalitie Samenleving. We beginnen de beweging om als samenleving veel meer om mantelzorgers en vrijwilligers heen te staan. 

  Lees meer over "Samenwerken voor mantelzorgers met Coalitie Samenleving"
 4. Vlag Israël.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg 04 Don Ceder.jpg
  Door Mirjam Bikker, Don Ceder op 10 oktober 2023

  Alle steun voor Israël in de strijd tegen terreur

  Afgelopen weekend werden Israëlische burgers getroffen door de verschrikkelijke terreur van Hamas. Een aanval die Israël in het hart heeft geraakt en waar nog zoveel verdriet en onzekerheid is. We huilen mee met alle slachtoffers en nabestaanden van dit terroristische geweld en zijn in meeleven en gebeden verbonden.

  Lees meer over "Alle steun voor Israël in de strijd tegen terreur"
 5. Speech Mirjam congres
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 30 september 2023

  Geloof in de samenleving

  Beste vrienden hier voor en achter mij, wat goed om jullie weer te zien. Op ons campagnecongres. En wat is er veel gebeurd sinds dat vorige congres in Apeldoorn. Even nagaan: Provinciale Staten verkiezingen waarin veel gebeurde. Een heel aantal van jullie heb ik ook ontmoet en zien vertellen waar de  ChristenUnie voor staat. Ook de mensen voor mij en de mensen thuis. Dankjewel voor alle inzet. Daarvoor hadden we de wissel al gehad. Dus als ChristenUnie hadden we al het nodige meegemaakt. We hebben de keukentafel weer voorop gezet. Maar toen kwam de val van het kabinet zo vlak voor de zomer.

  Lees meer over "Geloof in de samenleving"
 6. Mirjam in debat
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 20 september 2023

  Geloof in de samenleving - bijdrage Algemene Politieke Beschouwingen

  Het Binnenhof. Wat een prachtplek. Ik was er afgelopen week. Een plek waar ontmoeting centraal staat. Waar samen gegeten wordt, waar mensen er voor elkaar zijn. Waar vrijwilligers klaar staan om een spelletje te doen of een praatje te maken. Waar ouderen in beweging blijven.

  En nee, dan doel ik niet op onze loopjes naar de interruptiemicrofoon.

  En ik heb het niet over politieke spelletjes in dit huis.

  Lees meer over "Geloof in de samenleving - bijdrage Algemene Politieke Beschouwingen"
 7. Aanbieden_koffertje_Tweede_Kamer_uitsnede.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 19 september 2023

  Reactie op de troonrede

  Op deze feestelijke Prinsjesdag weten we ook dat mensen zich zorgen maken. Of ze rustig kunnen bestaan, of ze goed kunnen zorgen voor geliefden. Juist daarom is het tijd voor verandering. De koning sprak mooie woorden over de samenleving. ‘Het maatschappelijk weefsel verdient alle bescherming.’ Daarmee heeft hij de kern te pakken. De samenleving is nu aan zet. De markt is niet de oplossing voor tal van problemen. En van de weeromstuit alles van de overheid verwachten is veel te maakbaar. Ik vind dat de overheid de samenleving op waarde moet schatten. Zorgzame gemeenschappen in de straten, in de wijken, in de dorpen en in de steden. Bouwen met elkaar én voor elkaar.

  Lees meer over "Reactie op de troonrede"

  Labels:

 8. Presentatie verkiezingsprogramma - Mirjam Bikker.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 14 september 2023

  Geloof in de samenleving

  Wanneer twee vrienden samen zijn en één van beiden valt, helpt de ander hem weer overeind. Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te krijgen.

  Met deze prachtige Bijbeltekst zet ons programma in. Dat zet voor mij ook de toon in dit mooie programma. Het typeert iets van onze hoop en ons verlangen voor de samenleving.

  Lees meer over "Geloof in de samenleving"
 9. Zetels Tweede Kamer.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 29 augustus 2023

  Een rechtvaardige en dienstbare overheid dichtbij mensen

  Meer Kamerleden, visiedebatten over de lange termijn in plaats van de laatste krantenkop en een nieuw wetgevingsproces dat meer tijd geeft voor goede wetgeving.  Deze voorstellen doe ik vandaag samen met mijn collega Laurens Dassen van Volt. De afgelopen periode hebben wij gewerkt aan een initiatiefnota met als doel ons parlement te versterken. Want de overheid moet dienstbaar zijn, dichtbij mensen staan en oog hebben voor de mensen die dat het hardst nodig hebben. Daarom is het voor de ChristenUnie zo belangrijk dat overheid goed functioneert. En dat begint voor mij bij een democratie waar volksvertegenwoordigers voluit werken aan stevige wetgeving, de regering controleren en tegelijk ruimte hebben om het land in te gaan. Want juist de gesprekken met mensen aan de keukentafel, met mensen die met de voeten in de klei staan, helpen mij om te komen tot goede wetgeving.

  Lees meer over "Een rechtvaardige en dienstbare overheid dichtbij mensen"
 10. Mirjam Bikker bij de ledenbijeenkomst op 11 juli 2023-1.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 11 juli 2023

  Na een intense week gaat onze missie door

  Vrienden van de ChristenUnie,

  Wat goed jullie te zien, maar ook wat een week hebben we achter de rug. Ik denk zelfs voor de gemiddelde televisiekijker dat je denkt het kabinet blijft zitten, het kabinet gaat vallen, het kabinet blijft zitten, het kabinet gaat vallen. Wat is er aan de hand in Den Haag? Ik kan u zeggen: we hebben De zwaarte gevoeld. En als u dat aan mijn gezicht kunt zien: sorry daarvoor. Het gaat echt wel weer vrolijker worden. Maar ik heb de zwaarte diep gevoeld. Want wat had ik hier gewoon graag gestaan met een oplossing. Dat zou echt het beste zijn geweest.

  Lees meer over "Na een intense week gaat onze missie door"

  Labels: ,