Rouvoet: Er is werk aan de winkel

20110301-pscampagne-nosdebat-rouvoet-1donderdag 03 maart 2011 14:23

Met bijna alle stemmen geteld tekent zich in de provinciale staten en Eerste Kamer een verlies af voor de ChristenUnie. Hoewel wij wisten dat het moeilijk zou worden om de historisch goede uitslag van de verkiezingen in 2007 te evenaren, is de teleurstelling over het huidige verlies van 15 provinciale zetels en mogelijk twee senaatzetels groot.

Het verlies van de enige zetel in Noord-Brabant komt het hardst aan. Hermen Vreugdenhil, lijsttrekker en huidig Statenlid van de gezamenlijke ChristenUnie-SGP-lijst: ,,Stemmenverlies, een relatief hoge opkomst en strategisch stemmende kiezers lijken de oorzaken te zijn waardoor wij de zetel net niet hebben kunnen behouden. Toch willen wij ons niet laten ontmoedigen en gaan wij vastberaden de komende periode in.”

Friesland is de enige provincie waar de ChristenUnie het aantal statenzetels heeft weten vast te houden. Lijsttrekker Piet Adema: ,,We zijn dankbaar dat wij stabiel zijn gebleven. Veel mensen steunen nog steeds de uitgesproken christelijke politiek van de ChristenUnie.”

Partijleider André Rouvoet: ,,We zijn erg teleurgesteld dat we de winst van de fantastische provinciale Statenverkiezingen van 2007 helemaal kwijt zijn. Dat doet pijn, allereerst in de provincies en natuurlijk ook straks in de Eerste Kamer. Er is voor de ChristenUnie werk aan de winkel om de steun van de kiezers terug te winnen. Want de ChristenUnie staat onverminderd voor politiek uit overtuiging dat ons land meer dan nodig heeft.”Dat de coalitie geen meerderheid lijkt te hebben gehaald in de Eerste Kamer is volgens Rouvoet ‘politiek relevant’.

Roel Kuiper, lijsttrekker voor de Eerste Kamer: ,,Ik wil in elk geval onze dank uitspreken aan iedereen die wél op de ChristenUnie heeft gestemd en zeker ook aan de vele vrijwilligers die zich in alle provincies zo fantastisch hebben ingezet voor de campagne. Wij gaan in zetelaantal terug in de Eerste Kamer, maar zullen ons ChristenUnie geluid onverminderd laten klinken.”

 


Bekijk hier de uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen 2011

 

« Terug

Reacties op 'Rouvoet: Er is werk aan de winkel'

Rijn-van Essen, A.A.G.P.W. (Lida) van [104231]
Geplaatst op: 03-03-2011 21:05
Ik denk dat de duidelijke stelling van Piet Adema "Geloven in Fryslan" is gezegend! Wij moeten gaan staan voor ons geloof! Niet meer grijs of onduidelijk, maar heldere taal. Allereerst Geloven in........God, - in Zijn woord, - in onze partij, -in onze provincie, in onze kerk. en iedereen mag/moet dat weten.
Huls, R. (Roel) [75784]
Geplaatst op: 04-03-2011 16:12
Wij hebben goede en herkenbare standpunten, maar slagen er de laatste tijd onvoldoende in om deze goed voor het voelicht te brengen. In dit verband heb ik niet begrepen, dat wij ons hebben aangesloten bij het 'linkse manifest'. Hiermee geven wij het initiatief uit handen aan Emiel Roemer en Job Cohen die met bekvechten in de media hun standpunten naar voren brengen. Dit is niet de stijl van de ChristenUnie. Wij zullen ons zelf helder en duidelijk moeten manifesteren. Misschien ook eens denken aan een goed alternatief voor het wat ongrijpbare en steeds minder profilerende 'christelijk sociaal'. Bijvoorbeeld 'Bijbelse waarde(n) voor alle mensen'. Maar er zijn ongetwijfeld betere te bedenken.
Kok, B. (ben) [343060]
Geplaatst op: 04-03-2011 16:31
Zie mijn open brief aan de CU op http://torayeshua.nl/cms/?p=1967
Nog geen antwoord gehad. Ook op de website van het ND reageer ik met verwijzing naar de ze open brief, onder het artikel van vz. Blokhuis.
Ik bied de CU al 2 jaar lang gesprek aan, heb dat ook gehad met Segers en met de eerste kamer fractie, m.n. Egbert Schuurman/De Boer/Roel Kuipers. Mijn hoofdbezwaar: islam is volgens de CU een gelijkwaardige religie en dat roepen ze nog. Resultaat: steeds verder zakken, want dit denken is onBijbels. Op mijn website staat het hele verhaal, shabbath shalom, Ben Kok (joods-chr. pastor)

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.