Combinatie VVD en PvdA gevaar voor basisbeurs

Arie Slob-250maandag 10 september 2012 20:55

De ChristenUnie vreest dat de basisbeurs de langste tijd heeft gehad. Lijsttrekker Arie Slob zegt dat vanavond tijdens de ChristenUnie Live avond in Zwolle. Slob: ,,Alles wijst erop dat de VVD en PvdA in elkaars armen zullen vallen. En we weten hoe deze partijen denken over het sociaal leenstelsel. Studenten zijn hiervan de dupe, PvdA en VVD sturen onze jongeren straks met een loden last de arbeidsmarkt en woningmarkt op.. Dat levert hen een studieschuld op van al gauw enkele tienduizenden euro’s. Ze krijgen het hiermee nog lastiger om de financiering van een huis rond te krijgen. Veel studenten van wie de ouders financieel niet kunnen bijspringen, zullen afzien van verder studeren. De toegankelijkheid van het onderwijs is hiermee in het geding. En de positie van Nederland als kennisland.”

Slob presenteert in Zwolle een Onderwijsmanifest. ,,Onderwijs is een verlengstuk van de opvoeding. Dat is een zaak van de ouders, en niet van de overheid. De ChristenUnie wil de invloed van ouders en de ruimte van leraren vergroten, in plaats van die vrijheid te verkleinen. Die ruimte komt onder druk te staan als VVD en PvdA samen een coalitie vormen. Zij hebben de neiging het ene na het andere onderwerp centraal te regelen”, aldus Slob. In het Actieplan Onderwijs staat onder meer dat regelgeving en bureaucratie voor scholen en leraren moet worden geschrapt. Bovendien wil de ChristenUnie af van 30 procent van de kerndoelen, om de ruimte voor de inrichting van het onderwijs te vergroten.

Presentatie Onderwijsmanifest

Het Onderwijsmanifest en het Actieplan Onderwijs worden door Arie Slob overhandigd aan Sjoerd Slagter, voorzitter VO-raad (sectororganisatie voor het voortgezet onderwijs), Jan Westert, voorzitter LVGS (besturenorganisatie van het gereformeerd onderwijs) en Roelof van den Berg, directeur Noorderbasis (gereformeerde basisscholenvereniging Groningen, Friesland en Drenthe).

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Actieplan onderwijs442,0 kBapplication/pdfdownload
Actieplan onderwijs totaal1,4 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2012 > september