ChristenUnie: voorkom suïcides bij grote financiële schulden

Joel Voordewind - Foto Ruben Timmandonderdag 20 september 2012 17:00

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind heeft vragen gesteld aan de minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport over het toegenomen aantal zelfdodingen. De vragen zijn mede ondertekend door de Kamerleden Leijten (SP), Bouwmeester (PvdA), Van der Staaij (SGP) en Bruins Slot (CDA). Het is volgens de ChristenUnie zorgwekkend dat het aantal zelfdodingen in 2011 weer is toegenomen. Voordewind: “Er worden heel wat beleidsmaatregelen genomen, maar er is meer mogelijk om het aantal zelfdodingen terug te dringen. Zelfdoding wordt bijna altijd ondernomen vanuit wanhoop.”

Volgens Voordewind kan de minister meer doen om het aantal zelfdodingen terug te dringen. “Er kan winst geboekt worden door meer suïcidepreventie trainingen aan medewerkers in de financiële sector te geven. Juist suïcidepogingen die mede door financiële problemen worden ingegeven kunnen gedeeltelijk voorkomen worden. Ook kan de minister maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat psychiatrische patiënten met hoge psychische nood ook in het weekend voldoende hulp krijgen. Er is nu een tekort aan hulp.”

De ChristenUnie betreurt het dat minster Schippers in 2010 besloot af te zien van de doelstelling om het aantal zelfdodingen jaarlijks met vijf procent te laten afnemen. Voordewind: “Ik zou graag van de minister horen dat ze onverkort vasthoudt aan het streefgetal om het aantal zelfdodingen met 5% te verminderen.”

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: voorkom suïcides bij grote financiële schulden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > september