Uitzetstop asielkinderen tijdens kabinetsformatie

asielkinderendonderdag 20 september 2012 19:24

Zo lang de kabinetsformatie duurt zullen er geen minderjarige asielzoekers die langer dan 5 jaar in Nederland verblijven worden uitgezet. Dat heeft een meerderheid in de nieuwe Tweede Kamer bepaald naar aanleiding van een motie van fractievoorzitter Arie Slob donderdag in het debat over de kabinetsformatie.

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind diende eerder met PvdA-Kamerlid Samsom een initiatiefwet in die gewortelde asielkinderen moet behoeden voor uitzetting. Volgens de ChristenUnie gaat het om 600 tot 800 asielkinderen die hier geworteld zijn. Voordewind reageerde opgelucht: “Na jarenlange onzekerheid ben ik nu erg blij dat er voorlopig duidelijkheid is voor de asielkinderen die vijf jaar of langer in Nederland zijn. Geen uitzettingen meer totdat het wetsvoorstel Samsom/Voordewind is behandeld. Wat hebben de PvdA en ChristenUnie hier voor geknokt in de Kamer.” 

Om er zeker van te zijn dat er gedurende de kabinetsformatie geen kinderen worden uitgezet, diende ChristenUnie-leider Arie Slob donderdag een motie in. Een meerderheid van de Kamer was voorstander voor het zogeheten moratorium. 

« Terug

Reacties op 'Uitzetstop asielkinderen tijdens kabinetsformatie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > september