ChristenUnie pleit voor brede coalitie tegen gevolgen kredietcrisis

Euros18-11-2008 16:58 18-11-2008 16:58

De ChristenUnie pleit voor een brede coalitie van publieke en private organisaties die een gezamenlijk aanvalsplan op moeten stellen om de economie duurzaam en toekomstgericht in te richten. Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn: ,,De problemen van de kredietcrisis moeten vanuit een integrale visie worden aangepakt." De ChristenUnie pleit voor een brede publiek-private coalitie, dat een aanvalsplan voor de krediet- en economische crisis opstelt.

Coalitie
In deze coalitie zouden werkgevers, werknemers, maar ook banken en lokale overheden een plaats moeten krijgen. Deze coalitie moet aan de slag met een integraal aanvalsplan naar de inrichting van een innovatieve en duurzame economie op langere termijn. Ortega-Martijn: ,,Nu zien we verschillende departementen met eigen ideeën voor de oplossing van deze kredietcrisis. De handen moeten ineen worden geslagen."

Werktijdverkorting
De ChristenUnie vindt dat er duidelijke toetsingsvoorwaarden gesteld moeten worden willen bedrijven toestemming krijgen om werktijdverkorting toe te passen. Daarbij moeten volgens de ChristenUnie ook voorwaarden gesteld worden aan eventuele topbeloningen. Ortega-Martijn: ,,Werktijdverkorting kan een duurzaam effect hebben wanneer werknemers worden geschoold en topbeloningen aan banden worden gelegd."

 

 

Labels
Crisis
Cynthia Ortega
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie pleit voor brede coalitie tegen gevolgen kredietcrisis'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008 > november

Geen berichten gevonden