'Kwijtschelding helpt Grieken op weg'

20110524-Carola-Schouten-in-Kamer-109-06-2011 12:27 09-06-2011 12:27

Kwijtschelding van een deel van de Griekse schulden is volgens Tweede Kamerlid Carola Schouten onvermijdelijk. Door dit nu al te doen, zullen de Grieken eerder bereid zijn te bezuinigen. Nog geen maand geleden kwam Schouten in de Tweede Kamer, als opvolger van ChristenUnie-icoon André Rouvoet. Belast met de portefeuille Financiën, mocht ze zich meteen buigen over misschien wel het meest heikele thema dat momenteel in Den Haag speelt: de financiële hulp aan Griekenland, en op de achtergrond de toekomst van de euro.

Omdat gedoogpartner PVV de coalitie van VVD en CDA niet steunt, is de positie van de kleine christelijke partij van groot belang voor het kabinet.

'De ChristenUnie is altijd kritisch maar constructief in het Griekenland-debat geweest', zegt Schouten (33). 'We hebben nooit gezegd: gooi ze maar uit de euro. Maar dat betekent nog niet dat van ons alles kan en mag. En nu minister De Jager aanstuurt op een nieuwe lening voor Griekenland is voor ons een nieuw weegmoment aangebroken. Wij vinden dat we nu een pad moeten uitstippelen hoe een deel van de schuld van de Grieken kan worden kwijtgescholden.'

Lees het interview in de Volkskrant en zie ook het item van RTL Nieuws (9 juni 2011)

Labels
Carola Schouten
Crisis
Partij
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op ''Kwijtschelding helpt Grieken op weg''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden