Masterplan Teeven 2.0 blijft slecht

gevangenisdonderdag 27 juni 2013 22:19

De ChristenUnie blijft tegen de gevangenisplannen van staatssecretaris Teeven, ook al heeft hij de maatregelen iets verzacht. Kamerlid Gert Jan Segers: "Sluiting van 19 gevangenissen en 3 tbs-klinieken en 2400 mensen die op zoek moeten naar ander werk, dat is de kale som van het nieuwe gevangenisplan. Het slechte masterplan 1.0 is vervangen door een zwak masterplan 2.0. De regio Hoogeveen/Balkbrug wordt onevenredig hard getroffen, dat is erg pijnlijk."

De ChristenUnie wil dat de staatssecretaris kijkt naar de stapeling van bezuinigingen in de regio. Bijvoorbeeld in Drenthe speelt naast de sluiting van een gevangenis en een TBS-kliek ook het vertrek van de Belastingdienst uit Emmen. Teeven wilde de sluiting in Hoogeveen niet ongedaan maken, maar gaat wel overleggen met Weekers om het belastingkantoor eventueel te behouden. Segers: "Het blijft treurig om te zien dat ons pleidooi om juist regio’s met hoge werkloosheidspercentages te ontzien,  aan dovemansoren is gericht."

De ChristenUnie had eveneens zorgen over de gevolgen van andere maatregelen in het masterplan. "De kwaliteit van detentie bepaalt ook of een gedetineerde goed terugkeert in de samenleving. Daarom heb ik voorgesteld om die kwaliteit inzichtelijk te houden en over twee jaar te bezien wat de gevolgen van dit Masterplan zijn." Segers is blij met de steun van de Kamer voor deze motie.

Labels
Crisis
Gert-Jan Segers
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Masterplan Teeven 2.0 blijft slecht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > juni

Geen berichten gevonden