campagne, campagne, campagne

zaterdag 29 mei 2010 18:54

Het zijn drukke tijden. Iedere dag op pad. Toch zou ik het niet willen missen. Dit hoort er in de weken voor verkiezingen gewoon bij. Mooi ook om op zoveel plaatsen te komen. En nog mooier om met veel mensen in gesprek te komen. Om te luisteren naar ervaringen en opvattingen, maar ook om uitleg te geven bij het ChristenUnie-programmma.

Waar ben ik deze week allemaal geweest. Om te beginnen was ik maandag bij de DVN-dag in Bunschoten-Spakenburg. DVN is een instituut voor zending, hulpverlening en training met projecten in diverse landen. Er werd uitleg gegeven over het werk (zie ook www.dvn.nl), er waren sportactiviteiten, veel muziek en ook veel standjes. Waaronder een grote stand van de ChristenUnie. Veel van de ca 9000 bezoekers kwamen even langs. Dat leverde een grote diversiteit aan gesprekken op. Het was warm. Ik had 's avonds een volledig verbrande nek. Je moet er wat voor overhebben. Met één van de bezoekers had ik een indringend gesprek. Dat hebben we later in de week nog even voortgezet. Ik ben er speciaal nog even voor teruggegaan naar Bunschoten-Spakenburg. Het is mooi als je een groot publiek kan bereiken, maar ik hecht ook aan individuele contacten. Dat maakt mijn werk ook zo mooi.

Dinsdagochtend heb ik opnamen gehad voor een congres over landschapbeheer. De ChristenUnie komt met haar programma op dit punt het beste uit de bus. Ik vind dit ook een mooi onderwerp. Goed beheer van landschap is om meerdere redenen belangrijk (natuurschoon, recreatie, biodiversiteit). Maar het kan ook een mooie inkomstenbron zijn voor boeren, die bij uitstek voor dit werk geschikt zijn. In ons programma reserveren wij daar ook financiële middelen voor (50 mln). De opnamen werden door Jaap Dirkmaat en zijn mensen gemaakt in de binnentuin van hotel Wientjes. 's middags naar Amersfoort om André Rouyvoet bij te staan in zijn voorbereiding voor het ND-debat. Dit debat (tussen Rouvoet, Balkenende en van der Staaij) heb ik ook nog voor een groot deel bijgewoond. Dat was de moeite waard. Een inhoudelijk debat zonder al te veel gebekvecht. André deed het goed. Ik leef deze dagen erg met hem mee. Wat een werk ligt er op zijn schouders. Naast de grote drukte van het campagnevoeren moeten er ook nog twee ministeries in de gaten gehouden worden. Fijn om te zien dat het goed met hem gaat. Er wordt ook veel met hem meegeleefd en voor hem gebeden.

Woensdag en donderdag ben ik in de provincie Groningen geweest. Ik heb deze weken voor een deel ook een eigen programma. Geweldig om zowel in de stad Groningen (woensdag) als in de provincie Groningen (Zuidhorn, Grootegast, Leek) te zijn.  Veel gezien, veel mensen gesproken. Hartverwarmend ook hoe partijgenoten zich voor mij en de ChristenUnie inzetten. Dat geluid hoor ik ook van kandidaten die in andere delen van het land actief zijn. Zoals Ernst Cramer in Brabant en Limburg. Ik ben trots op mijn partij. We staan met elkaar ergens voor. En gaan er dan ook vol voor. Zeer benieuwd waar dat 9 juni toe zal leiden. Mijn verwachtingen zijn hoog, maar ik ben ook realistisch. Er kan nog veel gebeuren in de dagen tot 9 juni. Dat merkt nu ook Mark Rutte, die voor het eerst deze campagne wat in het nauw zat.

Vrijdag naar Bunschoten-Spakenburg en daarna naar Amersfoort. In de loop van de middag weer thuis. Eindelijk thuis voor wat voorbereidingen. Dat was wel nodig. Ik kwam er gewoon niet aan toe. En er staan nog een aantal debatten op stapel die ik echt goed moet voorbereiden. Fijn dat Joel Voordewind mijn plekje in de campagnetour in Utrecht even over heeft genomen. Dat gaf me die ruimte. Zaterdagmorgen weer op tijd weg. Eerst naar Radio IJsselmond (Kampen) voor een interview. De zender heeft een mooi bereik in een gebied waar veel electoraat voor ons zit. Belangrijk dus. Daarna door naar Rotterdam. Ik had toegezegd mee te doen aan een onderwijsdebat. Bij dit debat waren naast bijna alle partijen ook de voorzitters van de PO- , VO- en MBO-Raad aanwezig. Heerlijk om weer eens iets aan onderwijs te doen.

Komende maandag mag ik ook het onderwijsdebat in DitisdeDag doen. Mijn hart klopt nog steeds voor onderwijszaken. We hebben als ChristenUnie ook een goed verhaal te vertellen. In dat opzicht schrik ik wel wat van de programma's van CDA en SGP. Misschien beter gezegd: van de financiele onderbouwingen van hun programma's. Die hebben grote consequenties. De SGP bezuinigt fors en vergroot om die reden bijvoorbeeld de klassen. En het CDA is de enige partij die niet investeert in onderwijs. Maar goed, dat is hun keuze. Laat ik vooral voor ons eigen programma gaan.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'campagne, campagne, campagne'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > mei