De ChristenUnie-karavaan trekt weer verder

zaterdag 21 mei 2011 15:46

De laatste keer dat ik een weekweblog had geplaatst was 30 april jl. Dat was een dag na de aankondiging van het vertrek van André Rouvoet. Inmiddels is het vertrek van André definitief geworden. Vorige week zaterdag tijdens het partijcongres en afgelopen dinsdag in de Tweede Kamer hebben we hem uitgezwaaid. En hoe. Een geweldig en meer dan verdiend afscheid voor iemand die grote verdienste heeft gehad voor zowel de christelijke - als de landelijke politiek. Woensdag heeft Carola Schouten de opengevallen plaats in de ChristenUnie-fractie ingenomen. Donderdag was er al weer een fractievoorzittersdebat. Inderdaad, de ChristenUnie-karavaan trekt inmiddels al weer verder. En dat is goed.

Er ligt veel werk. Daar heb ik tijdens het congres het nodige over gezegd. Mijn speech is terug te vinden op de site van de ChristenUnie. Ook zijn er opnamen van terug te zien via http://nos.nl/video/240451-toespraak-arie-slob-op-christenuniecongres.html Het was een prima congres. Met elkaar terugkijken, maar dat ook afsluiten. We moeten nu weer vooruit. Fijn om daar in mijn nieuwe verantwoordelijkheid ook veel steun voor te ervaren. Misschien kan ik beter zeggen: dat is hartverwarmend. Soms zomaar wildvreemde mensen die mij een hand gaven, sterkte toewenste, Gods zegen meegaven. Een kaartje in de brievenbus, een prachtige bos bloemen die bezorgd werd, mailtjes, sms-jes. Heel veel dank voor deze steun.

Maandag ben ik er direct op uit getrokken. Een prachtig werkbezoek aan Bunschoten-Spakenburg op uitnodiging van de Spakenburgse Vishandel Vereniging. Ik heb een tweetal bedrijven bezocht en gezien hoe hard daar gewerkt wordt. 's avonds ook nog een politiek café over het Tienpuntenplan Noordzeevisserij van de ChristenUnie. Mooi om daar ook een keer met een groot aantal handelaren over te kunnen spreken. Al zat ook Ben Visser, wethouder Visserij op Urk, in de zaal. Mooi om daar te mogen zijn en ook het nodige huiswerk mee te krijgen. Zo zijn werkbezoeken echt effectief.

De dinsdag en woensdag stond vooral in het teken van het afscheid van André Rouvoet en het aantreden van Carola Schouten. Donderdag direct het verantwoordingsdebat. Daar stond ik weer als fractievoorzitter. Het voelde alsof ik niet weggeweest was. Bijzonder overigens om terug te blikken op een jaar waar we voor het overgrote deel regeringsverantwoordelijkheid hebben gedragen. Het debat werd overigens gedomineerd door Geert Wilders die tegen Griekenland ten strijde trok. Beter gezegd, tegen zijn eigen coalitiegenoten VVD en CDA. Met dergelijke confrontaties heb je echt geen oppositie meer nodig.

's Avonds vergaderde het landelijk bestuur van de ChristenUnie. Ik ben daar naartoe gegaan. Mooi dat Joel Voordewind als vice-voorzitter in het verantwoordingsdebat namens de ChristenUnie kon optreden. Zo doen we dat in onze fractie. We proberen elkaar tot een hand en voet te zijn. Ik ben trots op mijn team mensen. Heerlijk om mee te werken. Zie overigens voor meer info over onze bijdrage bij het verantwoordingsdebat www.christenunie.nl

Vrijdag ben ik ook bijna de hele dag op het partijbureau geweest. Er zijn veel zaken waar we ons mee bezig moeten houden. Mooi ook om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Ik ben overigens benieuwd hoe we er na volgende week voor zullen staan. Maandag zullen de Statenleden een keuze moeten maken voor de samenstelling van de Eerste Kamer. De ChristenUnie zou drie zetels kunnen krijgen, maar we hebben dat niet volledig in eigen hand. Maandag weten we meer. Het zal spannend worden. Niet alleen voor ons.

 

 

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'De ChristenUnie-karavaan trekt weer verder'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011 > mei