ChristenUnie in estafette langs alle kerkdorpen

Olympische Spelen hordelopen_610x192maandag 22 februari 2010 10:49

De ChristenUnie koos zaterdag, op de dag dat bijna alle partijen in Deventer actief waren in de verkiezingscampagne, voor een afwijkende manier van campagne voeren. Onder aanvoering van lijsttrekker Wim de Jong ondernam een 15-tal partijleden een estafetteloop langs alle kerkdorpen in de gemeente Deventer.

De 35 kilometer lange loop begon om half elf bij de dorpskerk in Diepenveen en eindigde rond twee uur aan de Stromarkt in Deventer. De Jong, naar eigen zeggen een redelijk ervaren loper nam zelf 30 van de 35 kilometer voor zijn rekening.

Onderweg voerden de estafette-lopers een brandende fakkel mee. Met de estafetteloop wilde de ChristenUnie duidelijk maken dat de kerkdorpen en de stad Deventer één gemeente vormen ook al zijn het twee verschillende gemeenschappen. In de dorpen werd waar mogelijk contact met het publiek gezocht. Dat gebeurde onder meer bij het Kultuurhuus in Okkenbroek en bij de bakker in Bathmen. ,,We wilden duidelijk maken dat wij als stedelijke politici, zoals we vaak worden gezien, ook luisteren naar wat er in de dorpen leeft'', legt De Jong uit. In Deventer werd een koker met goed nieuws, dat onderweg was verzameld, overgedragen aan vertegenwoordigers van Deventer Televisie.

De ChristenUnie wilde ook daarmee een statement maken, zegt De Jong. ,,We wilden de mensen van de lokale televisie, die nu in heel Deventer is te ontvangen, opwekken om ook vooral het buitengebied van de gemeente op te zoeken.'' Volgens De Jong kregen de estafettelopers veel bijval van het publiek onderweg. ,,Op onze shirtjes stond dat de ChristenUnie zich het vuur uit de sloffen loopt voor de kerkdorpen. Dat werd gewaardeerd. Toen we over de Brinkgreverweg terugliepen naar de Stromarkt trokken we de nodige aandacht en je zag aan de gezichten dat de mensen onze actie waardeerden.''

(Stentor, 22 februari 2010)

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in estafette langs alle kerkdorpen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari