Twee uitgebreide interviews: Arie Slob (RD) en Joël Voordewind (Volkskrant)

joelenariezaterdag 01 september 2012 16:08

Vandaag kwamen lijsttrekker Slob en de nummer 2 op de kandidatenlijst Voordewind uitgebreid aan het woord in twee verschillende kranten.

Slob (CU): Altijd verbinding zoeken

ChristenUnielijsttrekker Arie Slob (50) zoekt steeds de verbinding. Tussen oud en jong in de maatschappij. Tussen het gefrustreerde onderwijsveld en de overheid. Tussen zijn eigen partij en seculiere medeburgers. „Ik vind dat een christenplicht.”

Onlangs had Slob een mooie ervaring. Na een debat schoot een onbekende dame de CU-politicus aan. Zij had een probleem, vertelde ze. „Ik voel me enorm aangesproken door uw persoon en door hoe u in de politiek staat, maar ik ervaar tevens een enorme drempel: ik ben geen christen. U zegt dingen waarmee ik het roerend eens ben. Maar ik begrijp niet hoe dat kan, aangezien ik niet geloof en u wel.”

Foto: RD

(foto: ANP, via het RD)

Het hele artikel staat hier: http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/slob_cu_altijd_verbinding_zoeken_1_671287



Joël Voordewind (CU): 'Rosenthal vooral ingehuurd voor het bedrijfsleven'

Volkskrant.nl spreekt in de aanloop naar 12 september met de nummers twee op de kieslijsten van de verschillende politieke partijen. Vandaag: Joël Voordewind (ChristenUnie). 'De crisis is vreselijk, maar in het buitenland worden mensen vermoord omdat ze anders denken.'

De kleine christelijke middenpartij van lijsttrekker Arie Slob wordt vanwege haar constructieve opstelling vaak benaderd in formatieonderhandelingen. De ChristenUnie gaf met haar zes zetels een meerderheid aan het vierde kabinet-Balkenende. En meer recent, na de val van het Catshuisoverleg ging Slob om tafel met VVD, CDA, D66 en GroenLinks om de begroting te schrijven voor 2013. Na 12 september wil de partij het voortouw nemen in de formatie nu de koningin die rol is ontzegt door de Kamer. Slob kan daarbij rekenen op zijn nummer twee, Joël Voordewind. Was de Drenthse voorvechter van mensenrechten in 2010 nog nummer vier, nu gaat hij de verkiezingen in als running mate.

Het hele artikel staat hier: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11324/Running-Mates/article/detail/3309644/2012/09/01/Jo-euml-l-Voordewind-CU-Minister-Rosenthal-is-vooral-ingehuurd-voor-het-bedrijfsleven.dhtml#.UEHMIOx1kFY



« Terug

Reacties op 'Twee uitgebreide interviews: Arie Slob (RD) en Joël Voordewind (Volkskrant)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012 > september