Financiële steun voor organisaties van schuldhulpvrijwilligers

economie-schuldenAPR_4482woensdag 03 juli 2013 14:01

De ChristenUnie heeft de weg vrijgemaakt voor financiële steun aan particuliere organisaties die vrijwilligers inzetten om mensen met schulden te helpen en schulden te voorkomen. Een voorstel om de mogelijkheden hiervoor te bekijken van de ChristenUnie is in de Tweede Kamer aangenomen. Tweede Kamerlid Schouten: ,,Sinds de uitbraak van de crisis is het aantal huishoudens met problematische schulden verdubbeld. De behoefte aan hulp is groot."

"Organisaties zoals SchuldHulpMaatje hebben met de inzet van vrijwilligers laten zien dat zij met succes mensen kunnen helpen. Het is mooi dat zulke maatschappelijke initiatieven nu kans krijgen op een extra steuntje in de rug.”

Met extra financiële steun is het voor de particuliere organisaties mogelijk om op korte termijn meer vrijwilligers op te leiden. Zo kunnen de vrijwilligers in samenwerking met professionele hulpverleners het ontstaan van schulden bij mensen voorkomen en meer mensen die al schulden hebben helpen. De staatsecretaris zal de komende tijd op basis van de plannen van de organisaties bekijken of en welke maatschappelijke initiatieven in aanmerking komen voor extra financiële steun.

Labels
Carola Schouten
Crisis

« Terug

Reacties op 'Financiële steun voor organisaties van schuldhulpvrijwilligers'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > juli

Geen berichten gevonden